Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.540
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.540
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance Yetkilisi Gözaltından Kaçtı!

Binance Yetkilisi Gözaltından Kaçtı!

Nijerya’daki vergi kaçakçılığı soruşturmasıyla gözaltına alınan Binance yöneticisinin kaçtığı bildirildi. Nijerya yetkilileri, gözaltına alınan yöneticinin herhangi bir seyahat belgesi olmamasına rağmen nasıl kaçtığına dair soruşturma başlattı. İşte detaylar!

Sahte Pasaport

Paylaşılan raporlara göre, Nijeryalı yetkililer tarafından gözaltına alınan bir Binance yöneticisinin sahte pasaport kullanarak gözaltından kaçtığı bildirildi.

Yapılan bu haber, Nijerya hükümeti vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla, kripto para borsası Binance’e karşı ceza davası açtığı bir dönemde geldi. Yerel medya tarafından belirtildiğine göre, yapılan suçlamalar Pazartesi günü Abuja’daki Federal Yüksek Mahkeme’ye sunuldu.

İbadet İçin Götürüldüğü Camiden Kaçtı!

Binance yöneticileri Nadeem Anjarwalla ve Tigran Gambaryan, Nijerya’nın başkendi olan Abuja’da bulunan bir misafirhanede birkaç hafta boyunca gözaltında tutuldu. Ancak, Anjarwalla’nın, 22 Mart Cuma günü yakınlardaki bir camiye ibadet için götürüldükten sonra gözaltından kaçtığı bildirildi.

Orda Doğu havayoluyla kaçtığı bildirilen Anjarwalla’nın Nijerya’ya giriş yaptığı İngiliz pasaportunun hala Nijerya yetkililerinde olduğu ve ülkeyi Kenya pasaportuyla terk ettiği, yetkililerin ise bu belirsiz durumu araştırdığı açıklandı.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, Ekonomik ve Finansal Suçlarla Mücadele Komisyonu (EFCC)’nun bu iki yöneticiyi 14 gün süreyle gözaltında tutmasına izin verdi ve Binance borsasını kullanan Nijeryalı yatırımcıların verilerine ve detaylarına Nijerya hükümetinin erişim sağlamasını zorunlu kıldı.

Kripto para borsası Binance, mahkeme kararına uymayı reddederek, gözaltı süresini 14 gün daha uzattı.

Hükümet raporlarına göre, Binance borsası yaklaşık 21 milyar doların aklanmasında kullanıldı.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir