Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.020
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.020
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance TR Emir Tipleri Nedir?

BinanceTR

BinanceTR, Spot ticarette kullanmamız için farklı emir türleri sunmaktadır. Bunları ticaret stratejilerimizi belirlemek ve verimli bir şekilde ticaret yapmak için kullanmamız gerekir.

Eğer bir Binance hesabınız yok ise buradan üye olup yatırım yapmaya başlayabilirisiniz.

BinanceTR emirlerine bir liste halinde bakacak olursak:

  • Market (Piyasa) Emri

  • Limit Emri

  • Stop-Limit Emri

  • OCO Emri

Dikkatinizi çekebilir: Paxos Stablecoinleri Solana Blokzincirinde

Market (Piyasa) Emri Nedir?

Market (piyasa) emri, bir varlık için mevcut en iyi piyasa fiyatından anında alım veya satım emri vermenizi sağlar. Alış veya satış piyasa emri vermek için (Tutar) veya (Toplam) seçeneğini seçebilirsiniz. Örnek verecek olursak 1 adet Bitcoin satın alacağınızı varsayalım. Siz 1 adet al emri verdiğinizde piyasa sizin için sabit bir satış fiyatı belirlemez. Vermiş olduğunuz emrin dolması için anlık fiyattan sizlere satış yapar.

Limit Emri Nedir?

Limit emri, emir defterine belirli bir limit fiyatıyla verdiğiniz emirdir. Piyasa emri gibi hemen yerine getirilmeyecektir. Bunun yerine, limit emri yalnızca piyasa fiyatının limit fiyatınıza (veya daha iyisine) ulaşması durumunda gerçekleştirilir. Bu nedenle limitli emirleri kullanarak mevcut piyasa fiyatından daha düşük bir fiyattan veya daha yüksek bir fiyattan satabilirsiniz.

Örnek verecek olursak 1 adet Bitcoin’i 38.000$’dan satın almak istediniz ve Limit emir oluşturdunuz. Anlık fiyat ise 42.500$’da seyretmektedir. Ne zaman ki anlık fiyat sizin belirlediğiniz 38.000$’a gelirse sizin alımınız o zaman gerçekleşmeye başlar.

Binance Emir Tipleri

Stop-Limit Emri Nedir?

Stop-limit emrinin bir stop fiyatı ve bir limit fiyatı vardır. Almaktan memnun olacağınız minimum kar miktarını veya bir işlemde harcamak veya kaybetmek istediğiniz maksimum tutarı belirleyebilirsiniz. Tetik fiyatına ulaşıldığında otomatik olarak bir limit emri verilecektir.

Bu kısma da örnek verecek olursak Bitcoin için anlık fiyat 42.500$ olsun. Bizler ise bu fiyattan 10.000$’lık alım emri gerçekleştirelim. Bu emri oluşturduğumuz sırada bizlerin bir “Stop” yani zararımızı durdurmamız için bir emir daha oluşturmamızı istiyor. Bizim için %5’lik bir zararın problem oluşturmayacağını varsayarak 42.000$’ın %5 zararlı hali olan 40.375$’a bir adet sat emri oluşturuyoruz.

Binance Emir Tipleri

OCO Emri Nedir?

OCO emir tipi, limit ve stop-limit emirlerini birleştirir. Aynı anda iki emir veriyorsunuz, ancak biri tetiklendiğinde diğeri iptal ediliyor. Bu nedenle emirlerden yalnızca biri yürütülebilir.

Örnek verecek olursak Bitcoin’in anlık olarak 42.500$ olduğunu varsayalım. Elimizde 1 adet bitcoin var ve satmak için 44.000$’ı belirleyip emir veriyoruz. Ardından 1 adet daha bitcoin almak için 38.000$’a emir veriyoruz.  Verdiğimiz bu iki emri OCO ile birleştiriyoruz. Herhangi bir emrin gerçekleşmesi durumunda gerçekleşmeyen diğer emir iptal oluyor.

Binance Emir Tipleri

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir