Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.518
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.518
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance, Tekrardan Soruşturma Altında!

Binance, Bir Kuruluşa İhtarname Gönderdi!

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, Fransa’da ağırlaştırılmış kara para aklama suçlamalarıyla soruşturma altına alındı!


▪️ 15 Haziran tarihinde yerel bir ajans tarafından yayınlanan habere göre, Binance’nin Fransa birimi, Paris Savcılığı tarafından ağırlaştırılmış kara para suçlamasıyla soruşturma altına alınmış durumda.

▪️ Verilen bilgilere göre, Binance’nin suçlaması, kara para aklama ve terörizmin finansmanı prosedürlerini yeterince uygulamamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, borsanın Fransa’daki kullanıcılara hizmet verdiği iddia edilirken, dijital varlık hizmet sağlayıcısı lisansını almadığı belirtilmektedir.

▪️ Bu iddialar, Binance’nin Fransa’daki faaliyetlerinin yasal uyumluluk konularında soru işaretleri doğurduğunu göstermektedir. Paris Savcılığı, soruşturma kapsamında bu konuları detaylı olarak araştırmaktadır.

➔ Paris Özelleştirilmiş Bölgelerarası Yargısı’nın Şubat 2022 tarihinde dosyayı hükümetin Mali Suçlarla Mücadele Birimi’ne yönlendirdiği belirtiliyor. Paris savcılığı, suçlamalarla ilgili olarak aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Bu iddiaların bir kısmı, lisanssız bir şekilde yasa dışı faaliyetlerin gerçekleştirildiği suçlamasını içermektedir. Diğer bir kısmı ise suç failleri tarafından elde edilen kazançların yatırım operasyonlarıyla karıştırılması, gizlenmesi ve dönüştürülmesi gibi ciddi kara para aklama suçlarını içermektedir.”

▪️ Öte yandan, Binance, VASP lisans başvurusunu Aralık 2020 tarihinde yaptığını iddia etmektedir. Bu iddia, Binance’in lisans sürecini başlattığını ve uyumlu bir şekilde hareket etmeye çalıştığını göstermektedir. Ancak, bu iddianın da detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir ve soruşturma sürecinde daha fazla bilgi ortaya çıkabilir.

▪️ Binance Fransa Başkanı David Prinçay, konuyla ilgili basına verdiği demeçte, regülatörler ve denetmenler tarafından yapılan kontrol ziyaretlerinin tüm finans kurumlarının tabi olduğu yasal yükümlülüklerin bir parçası olduğunu vurguladı.

▪️ Prinçay, Binance’in bu kontrolleri karşılamak için işbirliği yapmaya hazır olduğunu ve yasal gerekliliklere uyum konusunda taahhütlerini sürdürdüklerini ifade etti. Bu açıklama ile Binance, düzenleyici süreçlere katılmaya ve uyumla ilgili konuları ele almak için işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtmektedir.

Binance, Fransa'dan Düzenleyici Onayı Aldı - BTCHaber
➔ Bu olayın üzerine Binance, Fransız yetkilileri tarafından başlatılan soruşturma hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Fransa’da düzenleyiciler ve müfettişler tarafından yapılan ziyaretler, tüm finansal kurumların uyması gereken düzenleyici yükümlülüklerin bir parçasıdır. Geçen hafta ilgili makamlar tarafından bize bir ziyaret gerçekleşti. Binance olarak her zaman olduğu gibi tamamen işbirlikçi olduk ve yükümlülüklerimizi yerine getirmek için gereken adımları attık. Yüksek standartları sürdürmek amacıyla, devam eden tüm uyum gereklilikleri konusunda düzenleyiciler ve kolluk kuvvetleriyle yakın bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir