BNB Zinciri ve Binance Akıllı Zinciri olarak da bilinen Binance blok zincirindeki işlemler, “düzensiz etkinlik”teki ani bir artış nedeniyle ağda potansiyel bir istismar tespit edildikten sonra bugün durduruldu.

İlk duyuru , BSC ağında geçici bir duraklama olacağını söyleyerek BNB Chain tarafından  21:19’da Twitter’a gönderildi. Ancak, 21:35 e kadar, ağ duraklaması durma noktasına geldi.

Grup, “Tüm sistemler artık kontrol altına alındı ​​ve potansiyel güvenlik açığını derhal araştırıyoruz” diye tweet attı .

Crypto Exchange Binance, Curve Finance Hack’ten 450.000 Doları Dondurdu

Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto borsasının Curve Finance’ten çalınan fonların büyük bir bölümünü dondurmayı başardığını bugün Twitter’da duyurdu. “Binance dondu/kurtarıldı (sic) …

Blockchain güvenlik firması SlowMist’e göre, Binance Smart Chain Hack saldırısı, siber suçluların Ethereum, Polygon, BNB Chain, Avalanche, Fantom, Arbitrum ve Optimism dahil olmak üzere 570 milyon doların üzerinde dijital varlıktan kurtulmasına izin verdi.

Blockchain geliştiricisi  , “Saldırgan, likidite havuzlarına para harcıyor ve daha güvenli zincirlere ulaşmak için ellerinden gelen her köprüyü kullanıyor” diye tweet attı ve “zincirde tam bir kaos” olduğunu ekledi.

@0xfoobar doğrudan mesaj yoluyla Decrypt’e verdiği demeçte, bu saldırının “tüm zamanların ilk veya ikinci en büyük saldırısı” olma potansiyeline sahip olduğunu   , ancak topluluk tarafından yürütülen azaltma çabaları göz önüne alındığında gerçek etkinin önemli ölçüde daha az olacağını söyledi.

Saldırıya dahil olan nihai toplam değer henüz belirlenmedi ve şu anda donmuş ve aktarılan jetonların değerinin nasıl hesaplanacağına bağlı olarak değişiyor.

BNB Chain, topluluğa Binance Smart Chain Hack saldırısı ile ilgili  “tüm fonların güvende olduğu” konusunda güvence verdi. BNB jetonları, cüzdanlardan çalınan önceden var olan jetonlar değildi, bunun yerine tamamen saldırgan tarafından yaratıldı.

Paradigm araştırmacısı Sam Sun’a göre, bilgisayar korsanı Binance Bridge’i bir şekilde 1 milyon BNB tokeni göndermeye ikna etti. İşe yaradığında, bilgisayar korsanı, kontrol ettikleri bir adrese 1 milyon BNB jetonu daha göndermek için aynı istismarı kullandı.

 22:20’ye kadar BNB Chain, 7 milyon dolarlık varlıkların transfer edilmeden önce dondurulduğunu, ancak Binance Akıllı Zincirinden 70 milyon ila 80 milyon dolar arasında çalındığını kabul etti.

Grup, Binance topluluğunun ve güvenlik personelinin çabalarını kabul etti ve bir dizi düğüm sağlayıcısına “hızlı ve kararlı eylemleri için” ayrı ayrı teşekkür etti.

Hacker, Kaçınılmaz Hırsızlıktan Ethereum’da 10 Milyon Dolar Tasarruf Ediyor

Bir blockchain güvenlik araştırmacısı ve samczsun olarak bilinen whitehat hacker, bugün 25.000 ETH’nin kurtarılmasıyla sonuçlanan gizli bir operasyonun ayrıntılı bir “post mortem”ini yayınladı.

Binance Smart Chain Hack ile ilgili CZ’den Açıklama

Binance CEO’su Changpeng Zhao daha sonra Reddit’te şirketin daha fazla teknik ayrıntı sağladığı bir konuya işaret eden bir güncelleme yayınladı ve “mevcut etki tahmininin yaklaşık 100 milyon ABD Doları eşdeğeri olduğunu” söyledi.

Zhao, “Zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub’daki bir istismar, fazladan BNB ile sonuçlandı” dedi.

@0xfoobar, Decrypt’e bu hack’in  son Ronin ve Harmony Cross-Chain Horizon Bridge istismarlarına benzer olduğunu söylüyor . “Ronin özel bir anahtar istismarıydı, [Harmony Bridge] kriptografiyi bozdu—tam metodoloji biraz farklıdır, ancak bozuk kriptografik doğrulamanın genel prensipleri aynıdır.”

“Kırık kanıt doğrulaması, bilgisayar korsanlarının keyfi mesajlar oluşturmasına izin veriyor” diye açıkladı.