Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.342
% 4.01
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.342
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Binance, İngiltere’ye Yöneliyor!

Binance

Kripto borsası Binance, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan kripto baskısının iş yapmayı zorlaştırdığını kabul ederek, düzenleme için İngiltere’ye yöneliyor.

Binance’in baş strateji sorumlusu Patrick Hillmann, ABD’deki son altı ayın oldukça karmaşık olduğunu ve Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’e karşı aldığı önlemlerin ABD’nin karmaşık bir durumda olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hillmann, ABD’deki bu karmaşık ortamı kabul ederken, şirketin İngiltere’de düzenlemeye tabi olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Bu, Binance’in daha önce Birleşik Krallık düzenleyicileriyle çatışmalara yol açan ve düzenlenemeyeceği iddialarına neden olan ticari faaliyetler hakkında gerekli bilgileri sağlamamasıyla ilgili açıklamalarına göre önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Binance, 2021 yılında Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) düzenlenmiş faaliyetlerini durdurma emrine uymak zorunda kalmıştı. Diğer gruplar, Birleşik Krallık yetkililerinin fintech ve kripto şirketlerine karşı aşırı temkinli davrandığını iddia etti.

Binance temsilcileri, şirketin İngiltere’de kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla ilgili düzenlemelere uyma taahhüdünde bulundu. Binance’in, uyum programı aracılığıyla finansal kurumlar tarafından kullanılan araçları kullanarak kara para aklamayı önleme, küresel yaptırım ilkelerini takip etme ve şüpheli faaliyetleri tespit etme amacını taşıdığı belirtildi.

Binance, uyum programı sayesinde Yeni Zelanda, Dubai, Fransa, İtalya, İspanya gibi farklı yargı bölgelerinde onay ve kayıt sağlayabileceğini belirtiyor.

Bu yıl içerisinde Binance, ABD düzenleyicilerinin algılanan yasadışı faaliyetleri bastırma hedefine odaklandı. Mart ayında Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Binance’e karşı bir dava açarak şirketin ABD’de yasadışı olarak faaliyet gösterdiğini ve ABD müşterilerini yasaları ihlal ederek kapsamlı bir şekilde kabul ettiğini iddia etti. Binance ise CFTC’nin iddialarını “beklenmedik ve hayal kırıklığı yaratan” olarak nitelendirmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir