Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.832
% 2.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.832
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance Eski CEO’su CZ’nin Davası Ertelendi!

Binance Eski CEO'su CZ'nin Davası Ertelendi!

Binance eski CEO’su Changpeng Zhao‘nun devam eden davası Nisan sonuna ertelendi. Binance eski CEO’su Changpeng Zhao, kara para aklama iddialarıyla karşı karşıya.

CZ’nin Kara Para Aklama Davası Nisan Sonuna Ertelendi

Seattle federal mahkemesi tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir bildiriye göre, genellikle “CZ” olarak bilinen eski Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun kara para aklama kurallarıyla ilgili bir suçtan cezalandırılması 30 Nisan‘a ertelendi.

Halen Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikamet eden Zhao, ABD’de 175 milyon dolarlık bir kefaletle serbest bırakıldı. Kurucusu olduğu dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’de etkin bir kara para aklama karşıtı program yürütememe suçlamasını 21 Kasım’da kabul etmişti.

Cezanın iki ay ertelenmesinin nedeni mahkeme kayıtlarında belirtilmedi. Zhao’nun avukatı William Burck, ertelemeyle ilgili herhangi bir yorum yapmayı reddetti.

Federal ceza yönergeleri Zhao için azami 18 ay hapis cezası öngörüyor. Ancak savcıların daha ağır bir ceza istemeyi düşündükleri bildiriliyor.

Suçunu kabul etmesinin bir parçası olarak Zhao, Binance’in CEO’luğundan istifa etmeyi ve 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Binance, lisanssız para transferi işi yürütmek için komplo kurmak ve Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını ihlal etmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlamaları kabul ettikten sonra 4,3 milyar dolar para cezası ve tazminat ödemeyi kabul etti.

Hazine Bakanı Janet Yellen, borsanın çocukların cinsel istismarından yasadışı narkotik ve terörle ilgili faaliyetlere kadar uzanan yasadışı işlemleri kolaylaştırdığını belirterek Binance’i kınadı.

Başlangıçta 23 Şubat olarak planlanan Zhao’nun ceza tarihi ertelendi. ABD Bölge Yargıcı Richard Jones, Zhao’nun cezasını çekmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki evine gitme talebini, önemli serveti ve ABD ile olan sınırlı bağlarının uçuş riski endişesi yarattığını gerekçe göstererek reddetti.

Aralık ayı sonlarında Yargıç Jones, Zhao’nun Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat etmek için yaptığı bir başka talebi de reddetti. Zhao, kendisine yakın birinin hastaneye kaldırılması ve ameliyatı için hazır bulunması gerektiğini belirtmiş ve dönüşü için teminat olarak Binance’deki hisselerini teklif etmişti.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir