Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.376
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.376
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Binance, Bitcoin NFT Desteğini Sonlandırıyor

Binance’in kararı rağmen, Bitcoin NFT’leri genel kripto endüstrisinde popülerliğini koruyor.

Kripto borsası Binance, 4 Nisan tarihli bir açıklamaya göre, non-fungible token (NFT) pazar yerinin Bitcoin NFT’lerini 18 Nisan’a kadar desteklemeyi bırakacağını duyurdu.

Borsaya göre:

“2024-04-18 06:00 (UTC) itibarıyla, kullanıcılar artık Binance NFT Pazarı’nda Bitcoin ağı üzerinden NFT satın alamayacak, yatırım yapamayacak, teklif veremeyecek veya listeleme yapamayacaklar. Tüm etkilenen liste emirleri 2024-04-18 06:00 (UTC) itibarıyla otomatik olarak iptal edilecek.”

Ayrıca, platformun, NFT’lerle ilişkilendirilen airdrop, faydalar veya diğer yardımcı programları 10 Nisan’a kadar desteklemeyi durduracağı belirtildi.

Bu kararın, platformun bu dijital varlıklara destek vermeye başladıktan neredeyse bir yıl sonra gelmesi dikkat çekicidir.

Binance, Bitcoin NFT’lerine neden destek vermeyi sonlandırıyor?

Binance, NFT pazarındaki ürün tekliflerini optimize etme çabalarının bir parçası olarak bu kararı aldığını açıkladı.

Firma, bu hizmetleri sonlandırma kararını, işlem hacmi veya kullanıcı talebinin bu hizmetlerin sona erdirilmesinde etkili olup olmadığı konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

Borsa, NFT pazarını 2021’de kripto piyasasındaki patlama sırasında başlatmıştı. Pazar, borsa ile ilişkilendirilmesi ve futbol süperstarı Cristiano Ronaldo ile olan ilişkisi nedeniyle ilk başta başarı elde etmişti, ancak platform, Blur gibi rakiplere kıyasla önemli bir kabul görmekte zorlandı.

Bununla birlikte, Binance, ABD dahil olmak üzere birçok yargı alanında düzenleyici sorunlarla karşı karşıya. ABD’de, rekor bir ceza olan 4 milyar doların üzerinde bir ceza ödemeyi ve ülkede iş yapmayı durdurmayı kabul etti.

Bu düzenleyici karışıklıklar, borsanın işletme tarzını yeniden düşünmesine ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Barbados’un eski büyükelçisi Gabriel Abed liderliğinde yedi kişilik bir yönetim kurulu atamasına yol açtı.

Bitcoin NFT’leri Büyüyor

Bitcoin tabanlı NFT’ler, son bir yıl içinde dikkate değer bir şekilde büyümüş, Ordinals ile artan ilgi tarafından desteklenmiştir.

Varlık yönetimi firması Franklin Templeton, Bitcoin ekosistemindeki yeniliklerin, öncelikle “Bitcoin NFT’leri, Ordinals olarak bilinen, BRC-20 ve Runes gibi yeni token standartları, Bitcoin Layer 2’leri ve diğer Bitcoin DeFi ilkeleri” tarafından itildiğini belirtti.

Önemli olarak, CryptoSlam’den gelen veriler, Bitcoin’in NFT satışlarının son 24 saat içinde 6,37 milyon doları bulduğunu ve endüstrideki ikinci en yüksek rakam olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir