Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.479
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.479
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance, Abu Dhabi Lisans Teklifini Geri Çekti

Binance

Binance, Abu Dabi lisans başvurusunu geri çekti. Bu, regülator baskıların artmasıyla birlikte küresel yapısını yeniden değerlendirdiğinin büyük bir göstergesi. Binance yetkilisi, perşembe günü yaptığı açıklamada, BV Yatırım Yönetimi adı altında yapılan Abu Dabi’nin mali düzenleyicisine yönelik başvurunun geri çekildiğini doğruladı.

Yaklaşık bir yıl önce sunulan ve 7 Kasım’da geri çekilen bu başvuru, şirketin kolektif bir yatırım fonunu yönetme izni almasını hedefliyordu. Ancak düzenleyici kurumun internet sitesine göre bu başvuru geri çekildi. Binance yetkilisinin yaptığı açıklama

Küresel lisanslama gereksinimlerimizi değerlendirirken, bu başvurunun şu an için gerekli olmadığına karar verdik.

Abu Dhabi Küresel Piyasanın Finansal Hizmet Düzenleme Otoritesi (FSRA) konuyla ilgili yorum yapmadı. Binance‘in kurucusu CZ, kasımda ABD’nin kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiğini kabul etmişti. Ardından görevinden istifa etmişti. Şirket,  soruşturmayı sonuçlandırmak için $4,3 milyar üzerinde bir ödeme yapmayı kabul etmişti.

Binance sözcüsü, lisans başvurusunun geri çekilmesinin ABD anlaşmasıyla ilgisi olmadığını belirtti. BAE, Binance için önemli bir konumda çünkü şirket, Dubai ve Abu Dabi’de düzenleyici izinlere sahip. Geçen yıl Dubai’de faaliyet gösteren Binance, kripto düzenlemelerinin şekillendirilmesine destek olduğunu duyurmuştu.

Binance Küçülmeye mi Gidiyor?

ABD mahkeme belgelerine göre, eski CEO Zhao’nun  BAE vatandaşı olduğu belirtiliyor. Dubai’de iki mülkün sahibi olduğu biliniyor.  Yeni CEO Richard Teng, Salı günü Londra’daki bir Financial Times konferansında, şirketin Orta Doğu ve Kuzey Afrika genel merkezinin Dubai’de bulunduğunu açıkladı.  Binance, Almanya’daki lisans başvuru sürecinden çekildiğini, Kıbrıs’tan  ve Hollanda’dan ayrıldığını duyurdu. Belçika’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bilakis ağustos ayında Belçika’daki müşterilere hizmet vermek için Polonyalı bir kuruluş kurdu.

Şirket, Kıbrıs’tan ayrılma kararının, Avrupa Birliği’nin kripto varlık düzenlemelerinin yürürlüğe girmesinden önce  denetlenmeyen kuruluşlara daha az odaklanmak olduğunu belirtti. Binance, İngiltere’de yeni kullanıcı kabul etmeyi bıraktığını ve Rusya’daki işletmesini satacağını açıkladı. Tüm bunların yanında Avustralya’da düzenleyicilerin türev iş kolunun finansal hizmet lisansını iptal ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Filipinler’deki menkul kıymetler düzenleyici kurumunun, Binance‘i bloke etme süreci başlattığı duyurulmuştu. Binance yetkilisi, şirketin “Orta Doğu ve ilerisinde birinci sınıf hizmetler sunmak” için düzenleyicilerle çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir