Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.742
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.742
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Likidite Skorlarına Dayalı Kripto Para Sıralaması

Kripto Veri Sağlayıcısı Kaiko’nun Yeni Likidite Raporu: Sürprizler ve Beklentiler

Kripto veri analizi firması Kaiko, üç aylık likidite raporunu yayımlayarak kripto paraların likidite durumlarını değerlendirdi. Bu detaylı rapor, hangi kripto paranın piyasa değerinin daha yanıltıcı olduğunu da ortaya çıkardı.

Araştırmada, ikinci çeyrekte SEC davalarında adı geçen token’lar ve Binance US gibi belirli borsalardaki düşüşler dışında, genel anlamda kripto piyasasının likiditesinin sabit kaldığı belirtiliyor.

Bu rapor, piyasa hacmi ve piyasa derinliği verileri dikkate alınarak oluşturulan bir likidite skoru ile kripto paraların sıralamasını sunuyor. Grafiğin sol tarafında en yüksek likiditeye sahip olan kripto paralar yer alıyor.

Bu kapsamlı araştırmanın detaylarını ve sonuçlarını incelemek, kripto paraların likidite durumları hakkında fikir edinmek için Kaiko’nun son likidite raporuna göz atabilirsiniz.

ARB ve APT likiditede sınıfı geçti

Aptos blok zincirinin APT token’ı, piyasa değerini çok aşan bir likidite skoru elde etti. Raporda, ARB ve APT’nin piyasa büyüklüklerine göre en likit token’lardan oldukları kaydedildi.


ATOM, FIL ve MATIC’te büyük düşüş var

Son dönemde, ATOM, FIL ve MATIC kripto paralarında büyük bir düşüş yaşanmaktadır. Araştırmalar, ATOM’un likidite sıralamasında büyük bir gerileme yaşadığını ve şu anda 18. sırada olduğunu göstermektedir.

Bu düşüşün, SEC’nin ATOM’u yatırım sözleşmesi olarak sınıflandırmasının ardından piyasa yapıcı şirketlerin bu kripto paraya olan ilgisinin azalmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. Benzer şekilde, FIL kripto parası da SEC’nin açtığı davalardan olumsuz etkilenmiş ve likidite sıralamasında 7 basamak gerilemiştir.

MATIC ise SEC davasının etkisiyle ilk çeyrekteki sıralamasından 5 basamak düşerek 8. sıraya gerilemiştir.

Piyasa değerine göre en kötüler

Piyasa değerine göre en düşük likidite performansını gösteren kripto paralar arasında LEO, TON, TRX ve OKB bulunmaktadır. Bu kripto paraların likidite seviyelerinde piyasa değerine bağlı olarak belirgin bir düşüş gözlenmektedir.

Likidite, kripto para yatırımcıları için önemli bir faktördür. Likidite, bir varlığın nakde veya başka bir varlığa dönüştürülebilme derecesini ifade eder.

Yüksek likiditeye sahip olan kripto paralar, yatırımcıların varlıklarını hızlı ve kolay bir şekilde satmalarını sağlar. Ayrıca, likiditenin yüksek olması fiyat istikrarını artırır ve piyasadaki oynaklığı azaltır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir