Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.383
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.383
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BDDK, Kredilerde Kripto Varlık Uyarısında Bulundu

BDDK, kredilerin kripto varlıklara kayması hakkında uyarıda bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bloomberg tarafından aktarılan habere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda, tüm bireysel ve tüzel kredi müşterilerine kullandırılacak tüm krediler bakımından, krediler ile edinilen kaynakların kripto varlıklar veya kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası dışına çıkarılmasına yönelik işlemlerin engellemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

BDDK daha önce de kredi müşterilerini cari ya da yakın dönemli ihtiyaçları haricinde kredi kullanımı konusunda uyarmıştı. Kurum ayrıca döviz ve altın işlemleri, vadeli mevduat, repo, hisse senedi vb. finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar hakkında da hassasiyet gösterilmesini istemişti. Son yazı ile krediler kapsamında hassasiyet aranan işlemler arasına kripto varlıklar da eklendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir