Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.744
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.744
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bugün öne çıkan kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarının toplam değeri, 4 gündür devam eden sermaye girişleriyle ortalama 2,64 trilyon dolara ulaşmış durumda. Hafta sonu 2,4 trilyon doların altına sarktıktan sonra başlayan sermaye girişleriyle son 4 günlük yükseliş trendinde dip seviyesinden yüzde 12’lik bir büyüme söz konusu. 

Bitcoin ve Ethereum piyasasında bugün volatil hareketler, akşam saatlerine doğru yerini yükselişe bırakırken BTC 58.000 dolar bandına giriş yapmış durumda. Ethereum ise 4.600 dolar bandında işlem görüyor. Bugün ilk 100 kripto paranın çoğunluğu pozitif bölgede işlemlerine devam ederken haberimizin devamında günün önemli gelişmelerini özetledik

Çin’in en büyük kripto borsası, Asya merkezini Singapur’a taşıyor

Çin’in en büyük kripto para borsası olan Huobi Group’un Çin kripto baskılarının bir sonucu olarak Asya merkezini Singapur’a taşıma kararı aldığı bildirildi.

Huobi’nin 2022 yılında ise Avrupa merkezi olarak Fransa ve İngiltere’de diğer bir merkez kuracağı ifade edildi. Çin’in artan baskıları sonucu, kripto para borsası bu yılın sonuna kadar Çinli müşterilerinin borsa ile ilişkilerini kesmesini sağlayacak. 

Galaxy Digital , faaliyetlerini genişletmek için 500 milyon dolarlık fon toplayacak

Kripto para endüstrisinin önemli kuruluşlarından biri olan Galaxy Digital, büyüme planları çerçevesinde yeni fon toplama kararı aldı. Şirket, hisseleri karşılığında 5 yıllık tahvil satışı yoluyla 500 milyon dolarlık fon toplamayı planlıyor. Bu tahviller yüzde 3 getiri oranına sahip olacak ve 2026 vadeli olarak çıkarılacak. 

Kalkınma planları çerçevesinde fon toplama kararı alan şirket, aynı zamanda merkezini Cayman Adalarından New York’a taşıdı. 

Endonezya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, CBDC’leri kripto ile mücadele aracı olarak görüyor

Endonezya, ülkede kripto paralarla mücadele etmek için merkez bankası dijital para birimi geliştirmesi planlarını gündemine alan ülkelerden biri oluyor. 

Endonezya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Juda Agung, kripto paralarla ettikleri mücadelede merkez bankası kontrolünde bir dijital para biriminin önemli bir araç olarak kullanabileceği görüşüne dile getirdi. 

Endonezya ile ilgili son gelişmelerde ülkenin Ulusal Ulema Konseyi, kripto paraları haram olarak ilan etmişti. Ülkede 7,4 milyon dolar Endonezya vatandaşının kripto para yatırımı yaptığı bildirilirken ülkedeki kripto ticareti, geçen yıla göre ikiye katlanarak 33 milyar dolara ulaştığı söyleniyor. 

Binance, bugün BNB ile ilgili önemli bir güncelleme gerçekleştirecek

Binance, BSC (Binance Smart (IS:SMART) Chain) için BEP-95 Bruno Hard Fork adı verilen bir güncelleme gerçekleştirecek. Binance’ten yapılan açıklamaya göre bu hard fork ile BSC ekonomik modeline gerçek zamanlı bir yakma mekanizması entegre edilecek. Böylece BNB’nin yeni yakım projesiyle node senkronizasyonunun yüzde 60’tan fazla hızlandırılması hedefleniyor. 

Hard fork’un, bugün BSC’nin 13.082.000 blok yüksekliğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Binance yerel tokeni BNB ise bugün 602 dolara kadar geriledikten sonra gelen alımlarla toparlandı ve akşam saatlerine doğru 628 dolardan el değiştiriyordu. 

Binance ile ilgili diğer bir güncel gelişme ise Avalanche (AVAX), Tezos (XTZ) ve THETA (THETA) için ağ yükseltmelerini destekleyeceğini duyurmasıydı. 2 Aralık’ta AVAX, 3 Aralık’ta Tezos ve 5 Aralık’ta ise THETA’nın ağ güncellemesi yapması planlanıyor. Güncelleme süreçlerinin devam ettiği zaman diliminde Binance’te bulunan bu coin’lerin yatırma ve çekme işlemleri askıya alınacak olup, güncelleştirmelerin başarıyla sonuçlanması sonrasında işlemlerin kaldığı yerden devam edebileceği bildirildi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir