Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.893
% 5.71
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.893
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Bakan Nebati: “Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. TÜİK raporuna göre kayıtlı işsiz sayısı son ayda 113 bin kişi azaldı ve 3 milyon 445 bine geriledi. İşsizlik oranı da son ayda %10,1’e indi.

İşsiz oranındaki düşüşün Türkiye Ekonomi Modeline uyumlu ilerlediğini belirten Bakan Nebati, dünyada pek çok ülke ekonomisinin resesyon riskiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde Türkiye’nin, Türkiye Ekonomi Modeli ile hızla büyüdüğünü ve istihdam yarattığını ifade etti.

“İşsizliği azaltmada kararlıyız”

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme politikasıyla işsizliği azaltmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirten Bankan Nebati, geçen 2 yılda işsizlik oranında 4 puandan fazla düşüş olduğuna dikkat çekti.

“Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz”

Bakan Nebati, Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık ortalama 890 bin kişilik istihdam artışı ve tek haneli işsizlik oranı hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Bu aybaşında açıklanan Orta Vadeli Program’da işsizlik oranı tahmini bu yıl sonu için %10,8 olarak belirlendi. 2023’te %10,4, 2024’de %9,9, 2025’te %9,6 oranı hedeflenirken gelecek 3 yılda 2,6 milyon üzerinde istihdam oluşturulması bekleniyor.

“Yatırım ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz”

Bakan Nebati, “Attığımız her adımla daha fazla üretimi, daha yüksek istihdamı önceliyoruz. Ekonomimizi durgunluğa sürükleyerek değil, üretip istihdam yaratarak yola devam edeceğiz. Yatırımı ve istihdamı destekleyen, teşvik eden adımlarımız sürecektir.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir