Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.877
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.877
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, kripto para düzenlemeleriyle ilgili açıklama yaptı

Investing.com – Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para düzenlemeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Nebati, kripto para düzenlemeleriyle ilgili son noktaya gelindiğini söyleyerek Hazine ve Maliye Bakanlığının değerlendirmelerini bitirdiğini gelinen noktada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığındaki ekibin kripto para yasasıyla ilgili son derlemeleri yaptığını aktardı. Bakan Nebati, bundan sonraki süreçte kripto yasa taslağının TBMM’nin onayına sunulacağını söyledi.

Bakan Nebati, kripto para düzenlemesinde son noktaya geldiğini söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı, yaptığı açıklamada kripto para düzenlemelerini sadece vergi toplamak olarak görmediklerinin altının çizdi. Bakan Nebati, düzenlemelerle kripto varlıkların dünya genelinde benimsendiği bu dönemde soru işaretlerinin ortadan kaldırıldığı, ortak çabayla kripto varlıklar için aynı anlama sahip bir üst yapının oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Nureddin Nebati, açıklamasının devamında çağı hızlı şekilde yakalamayı ve öncü olmayı amaçladıklarını söylerken kripto paralar konusunda az sayıda ülkenin düzenlemeleri gündemine aldığını, hükümet olarak bu kripto yasasını çıkardıklarında Türkiye’nin dünyanın önemli ve farklı ülkelerinden biri olacağını sözlerine ekledi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir