Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.879
% 2.47
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.879
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bakan Nebati açıkladı: “Otomobilde ÖTV indirimi yok, matrah düzenlemesi yapılacak”

Investing.com – Dünya otomobil pazarında çip krizi ile başlayan ve tedarik sorunuyla giderek artan otomobil üretim kıtlığı, fiyatlarda bu yıl çok yüksek oranlı artışlar yaşanmasına neden oldu. Yurt içinde de otomobil fiyatlarında aynı şekilde yükselişler olunca matrah artırımı ya da ÖTV beklentisi de güçlendi.

Dün Meclis Bütçe Komisyonu’nda 2023 bütçesi sunumunu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sunum sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

ÖTV indirimi yapılacak mı sorusuna Bakan Nebati, “Otomobillerde ÖTV indirimi olmayacak matrah eşiklerinde düzenlemesiyle ilgili çalışıyoruz.” cevabını verdi.

Matrah artırımı yapılması bekleniyor

Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin düzenleme hazırlığı yapıldığını açıklamasının ardından matrah artırımı beklentileri de güçlendi. Sene başında matrah eşiklerinde değişiklik yapılmıştı. Fakat gerek küresel fiyat artışı ve tedarik sorunu gerekse yurt içinde döviz kurunun yükselmesi otomobil fiyatlarını giderek katladı.

Matrah artırımı ÖTV indirimi anlamına gelmediği için fiyatlar üzerinde belirgin bir indirim yaratmıyor.

Euro/TL’deki artış otomobil fiyatları için oldukça önemli

Euro kuru bugün 19,05’e çıkarak 20 Aralık 2021’de görülen rekor sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Türkiye’nin otomobil ithalatının büyük kısmının euro üzerinden yapılması kurdaki artışın fiyatlara da yansıması riskine sebebiyet veriyor.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir