Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.922
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.922
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Backpack, Dubai Lisansıyla Kripto Para Borsasını Başlatıyor

Backpack

Kripto cüzdan şirketi Backpack, Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu’ndan bir VASP lisansı alarak “düzenlenmiş” bir borsa başlatacağını duyurdu. “Backpack Exchange” adını taşıyacak olan bu işlem platformu, önümüzdeki ay beta sürümüyle başlayacak ve 2024’ün ilk çeyreğinde genel halka açılacak.

Web3 dijital cüzdan şirketi Backpack, Coral adlı kripto altyapı şirketi tarafından başlatıldı ve Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu veya VARA’dan önemli bir lisans alarak bir kripto para borsası başlatacağını açıkladı.

Dikkatinizi Çekebilir: Unibot Hack! Fiyat 25% Düştü!

Backpack, VARA tarafından bir Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı veya VASP olarak verilen lisans sonrasında yeni borsasının düzenlenmiş olacağını belirtti. Şirket, “Backpack Exchange, rezervlerin sıfır bilgi kanıtını (zk-proof), çok taraflı hesaplama (MPC) ile saklama ve düşük gecikme süresi ile işlem gerçekleştirme gibi yeni nesil bir borsa geliştirdi” dedi.

VARA, açıklamaya göre “Dubai Emirliği genelindeki tüm sanal varlık faaliyetlerini düzenlemekten sorumludur.

Backpack’in CEO ve kurucusu Armani Ferrante, geçen yıl zorlu bir dönemi atlatmak zorunda kaldı. Daha önce Alamada Research mühendisi olan Ferrante, Coral için FTX Ventures tarafından yönlendirilen bir turda 20 milyon dolar toplamıştı, ancak borsanın çökmesinin ardından Coral, başlangıçta yatırılan 10 milyon dolar dahil olmak üzere borsada kalan 14.5 milyon doları kaybetti. Ferrante, kendi borsasını başlatma kararının en azından kısmen FTX’nin çöküşünün yol açtığı felaketten ilham aldığı görünüyor.

Ferrante, açıklamasında şunları söyledi: “Şeffaf olmayan kripto borsalarının, endüstrimizin karşı durduğu her şeyi temsil etmesinin sona erme zamanı geldi. Tek bir başarısız noktaya, rezervlerin kanıtına veya denetlenebilirliğe sahip olmayan bir borsayı kullanmak normal olmamalı.

Yeni borsa beta sürümüyle başlıyor Yeni borsa, açıklamaya göre Kasım ayında beta sürümüyle başlayacak ve 2024’ün ilk çeyreğinde genel halk için aktif hale gelecek. Şirket ayrıca “Backpack Exchange ekibi, türevler, marj ve çapraz teminat gibi çeşitli ticaret işlevlerini eklemek için çalışacak” dedi ve uyumluluk ekibinin Barclays, State Street, HSBC ve Coinbase gibi profesyonel deneyime sahip olduğunu ekledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir