Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.649
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.649
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Axie Infinity (AXS) Nedir?

axs coin nedir

Axie Infinity, Sky Mavis tarafından Pokémon oyunları serisinden ilham alınarak oluşturulan NFT tabanlı bir çevrimiçi video oyunudur.

(AXS) Axie Infinity nedir?

Axie Infinity, başarılı Pokémon oyunları serisinden ilham alan bir blockchain oyunudur. Oyuncular, oyunun çeşitli yönlerinden jeton kazanabilirler.

2017’den bu yana, NFT’ler etrafında inşa edilen çevrimiçi oyunların popülaritesi artıyor. CryptoKitties gibi benzer oyunlarda olduğu gibi, Axie Infinity oyuncuları, Axie adı verilen dijital yaratıkları toplamak, üretmek, savaştırmak ve takas etmek için davet ediyor.

Her bir Axie, üretmek için üreme yapılabilen veya oyundaki P2P Axie pazarında takas edilebilen benzersiz bir NFT’dir. Axie Infinity’de Axie yetiştirmenin ve takas etmenin yanı sıra, oyuncular aynı zamanda iki ERC-20 jetonu olan Axie Infinity Shards (AXS) ve Smooth Love Potions (SLP) şeklinde gelir elde edebilirler.

AXS, Axie Infinity’nin ana yönetişim mekanizması olup, oyuncular platformun gelişimine etki etmek için kullanabilirler.

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Öte yandan, SLP, Axie Infinity oynayarak kazanılır ve yeni Axie’lerin üretilmesinde kullanılabilir ve ardından bu Axie’ler oyun içinde AXS karşılığında takas edilebilir. Axie Infinity oynamak istemeyen yatırımcılar, her iki jetonu da merkezi olmayan kripto borsalarında (DEX) alıp satabilirler.

Bu temel işlevlerin ötesinde, Axie Infinity’ nin geliştiricileri, Axie evreninin bazı yönlerini topluluk geliştiricilere açarak yeni oyun alanları oluşturmuştur.

Bunu yaparken, umutları, oyuncuların sadece token kazandıran katkılarda bulunarak oyun evrenine katkıda bulunan topluluklar oluşturacakları, aynı zamanda Axie Infinity oyununun nasıl daha ileri gelişeceğine dair söz sahibi olacaklarıdır.

(AXS) Axie Infinity Nasıl Çalışır?

Axie Infinity, oyuncuların Axie’lerini gerçek zamanlı olarak savaştırabilecekleri, aynı zamanda onları ve diğer tokenize edilmiş oyun içi kaynakları, örneğin arazi parsellerini takas edebilecekleri açık uçlu ve esnek bir oyun evrenidir.

Platform, oyuncuların oynanışı çeşitlendirmek ve Axie Infinity evrenine katkıda bulunmak için yeni yollar bulabilecekleri bir dizi özelliği sunarak, temel işlevlere Axie’leri toplamak, takas etmek ve savaştırmak eklenir ve buna ek olarak arazi tabanlı krallıklar kurmak ve oyun içi ekosisteme katkıda bulunmak da sağlanır.

(AXS) Axie Infinity Projesini Özel Kılan Nedir?

Axie Infinity’nin önemli bir özelliği, oyun geliştiricilerinin oyunculardan oluşan bir topluluk inşa etme taahhüdüdür. Oyuncular, oyunun yönetimine katılarak ve oyuncu tarafından oluşturulan içerik sağlayarak oyuncu evrenine katkıda bulunacaklardır.

Bu katılım, AXS tokeni etrafında odaklanan “oyna ve kazan” (play-to-earn) işleviyle oyunun içine giderek dahil edilmektedir.

Bu merkezi olmayan yapıda, Axie Infinity tarafından üretilen gelirin ve oyuncuların stakingden elde ettikleri ödüllerin bir kısmını toplayacak bir Topluluk Hazinesi yer alacaktır.

Oyun yönetimi yeterince merkezi olmayan hale geldiğinde, oyuncular Topluluk Hazinesi gelirinin nasıl harcanacağına dair söz sahibi olacaklardır.

AXS Takım

Takım, 40 tam zamanlı çalışanıyla Vietnam’ın Ho Chi Minh Şehri’nde bir merkeze sahiptir. Kurucu ekip aşağıdaki kişilerden oluşuyor:

  • Trung Thanh Nguyen – Kurucu Ortak ve Baş Yönetici (Co-Founder – CEO)
  • Aleksander Leonard Larsen – Kurucu Ortak ve Baş İşletme Görevlisi (Co-Founder – COO)
  • Tu Doan – Sanat Yönetmeni ve Oyun Tasarımcısı
  • Andy Ho – Baş Teknoloji Sorumlusu
  • Jeffrey Zirlin – Kurucu ortak ve Büyüme Odaklı Pazarlama Sorumlusu

(AXS) Axie Infinity’nin Yol Haritası

  • 2020 Q1: Arazi ve Eşyalar Ronin’e taşındı ✔️
  • 2021 Q2: Axie’ler Ronin’e taşındı ✔️
  • 2021 Q2: Axie: Origin Alpha ✔️
  • 2021 Q3: $AXS staking ✔️
  • 2022: Arazi Oynanışı Topluluk Alpha
  • 2022: Arazi oynanışı
  • 2022: Lunacia SDK Alpha
  • 2023: Axie Parça Yükseltmeleri

AXS Piyasa Verileri

Toplam arzı 270.000.000 olan Axie Infinity’nin dolaşımdaki arzı ise güncel olarak 119.284.894. Bu da toplam arzın %44’üne denk geliyor. Bütün arzın dolaşımda olması, 2026 yılında beklenen bir durumdur.

Axie Infinity (AXS) Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

AXS Coin, hali hazırda birçok büyük kripto para borsasında listelidir. Bu borsalar Binance, KuCoin, Coinbase ve Bitfinex’ tir. AXS coin almanın en kolay yolu ise Binance borsasından satın almaktır.

Türk lirası ile AXS satın almak için ilk önce Türk lirası yatırmanız gerekiyor. Bunun için Binance TR borsasını indirip kayıt olmanız gerekiyor. Ardından aynı işlemleri Binance Borsası için yapıyoruz. Binance TR borsasından yatırdığınız Türk lirasını transfer butonu ile komisyonsuz bir şekilde çekebilirsiniz. Ardından Binance borsasına aktarıp AXS satın alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir