Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.367
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.367
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Avustralyalılar Kriptoya Yöneliyorlar!

Avustralyalılar, emeklilik tasarruflarını güvence altına almak için giderek daha fazla kripto para birimine yöneliyor. Bu varlık sınıfına yapılan yatırımlar, kendi kendine yönetilen emeklilik fonları (SMSF) arasında hızla büyüyor. Avustralya Vergi Dairesi (ATO) tarafından 26 Kasım’da yayınlanan istatistiklere göre, SMSF’ler artık toplamda 658,6 milyon dolar (992 milyon Avustralya doları) değerinde kripto para birimi tutuyor. Bu, SMSF kripto varlıklarının 2019’un aynı çeyreğinde sadece 131,5 milyon dolar (198 milyon AU) olduğu döneme göre %400’lük bir artışı temsil ediyor.

SMSF’lerde kripto yatırımlarının büyümesi, dijital varlıkların Avustralyalı yatırımcılar arasında artan popülerliğini yansıtıyor. Kripto para birimleri, enflasyona karşı potansiyel bir korunma ve emeklilik portfölyolarını çeşitlendirmenin bir yolu olarak görülüyor. Buna karşılık, SMSF’ler için en büyük tahsis kategorisi olan listelenmiş hisseler, aynı dört yıllık dönemde sadece %28 büyürken, tahvil gibi borç menkul kıymetlerine yapılan tahsisler %5,8 düştü.

Son büyümeye rağmen, SMSF’lerde tutulan kripto varlıkları, 2021’in Haziran çeyreğinde sona eren çeyrekte yaklaşık 1,06 milyar dolar (1,6 milyar AU) olan rekor seviyesinden aşağıda kalmaya devam ediyor. Bu düşüş, 2022’deki daha geniş kripto piyasası düşüşüne bağlanabilir. Ancak, SMSF’lerde kripto yatırımlarının artışının genel eğilimi, Avustralyalıların dijital varlıkların uzun vadeli potansiyeline güven duyduklarını gösteriyor.

Kripto vergi sağlayıcısı Koinly’nin vergi başkanı Danny Talwar, kripto’nun Avustralya SMSF’lerinde tutulan toplam net varlıkların sadece %0.1’ini oluşturduğunu belirtti. Bununla birlikte, kripto’nun “SMSF’lerde en hızlı büyüyen varlık sınıfı” olduğunu ve küçük boyutlu SMSF’lerin portföylerinde kripto para birimlerine daha büyük bir tahsis etme eğiliminde olduğunu vurguladı.

Dikkatinizi çekebilir: Injective (INJ) Ağ Yükseltmesini Duyurdu!

Talwar ayrıca, yerel kripto borsalarının kripto emeklilik ürünleri sunma eğiliminin giderek arttığını ve bu da daha fazla Avustralyalının emeklilik planlarının bir parçası olarak kriptoya yatırım yapmayı düşünmesi gerektiğini öne sürdü. Bununla birlikte, bir emeklilik fonunda kripto tutmanın daha katı kurallar olduğunu vurguladı:

“SMSF stratejiniz kripto tutmanıza izin vermelidir. Tek amacı size emeklilik yardımı sağlamaktır. Her şeyi denettirmeniz gerekir. SMSF varlıklarını kişisel varlıklardan ayırmalısınız. İkisi arasında bulanık bir çizgi olamaz,” diye açıkladı Talwar.

Düzenleyici engellere rağmen, kripto para birimlerinin Avustralyalı yatırımcılar arasında artan popülaritesi, bu varlık sınıfının önümüzdeki yıllarda emeklilik planlamasında giderek daha fazla rol oynayacağını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir