Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.805
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.805
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

USDC Dağıtıcısı Circle, Justin Sun ile Olan İlişkisini Yalanladı

Circle

Circle’ın blogunda yayınlanan açık mektuba göre şirket, Şubat ayından bu yana Justin Sun’a hizmet vermiyor.

USDC dağıtıcısı Circle, blog sitesinde yayınlanan açık bir mektupta Justin Sun ile yasadışı finansman ve bağlantı iddialarını reddetti. Kâr amacı gütmeyen bir gözlemci grubu daha önce Circle’ı Sun ile bağları olmakla suçlamıştı.

Gönderi 11 Kasım’da yayınlandı ve 30 Kasım’da değiştirildi.  Mektup ABD Senatörleri Elizabeth Warren ve Sherrod Brown’a hitaben yazıldı. Circle baş strateji sorumlusu ve kamu politikası başkanı Dante Disparte tarafından imzalanmıştı.

Mektupta Disparte, Circle’ın “sözde Sorumluluk Kampanyası” tarafından kendisi hakkında ileri sürülen “yanlış” iddialardan “yakın zamanda haberdar olduğunu” iddia ediyor. Mektupta şunu da ekliyor:

“Circle doğrudan veya dolaylı olarak Hamas’ı (veya diğer yasadışı aktörleri) kolaylaştırmıyor veya finanse etmiyor.”

Ayrıca Disparte, Sun’a “bankacılık” yapmadığını veya finansal hizmet sağlamadığını iddia etti.

Disparte, Circle’ın “Hamas veya Hizbullah’a büyük miktarda fon akışını” kolaylaştırdığı iddiasını reddetti. Bunun yerine bu suçlamaların sosyal medyadaki doğrulanmamış, doğrulanmamış gönderilere dayandığını iddia etti. Mektupta, “[Yasadışı cüzdanlar] arasında USDC cinsinden yalnızca 160 dolar aktarıldı” ifadesine yer verildi. Ayrıca “bunların hiçbirinin Circle’dan alınmadığı” ifade edildi.

Disparte ayrıca Circle’ın Şubat 2023’te Sun’a hizmet vermeyi bıraktığını iddia ederek şunları söyledi:

Ne Bay Sun’ın ne de Bay Sun’ın sahip olduğu veya kontrol ettiği herhangi bir kuruluşun (TRON Vakfı veya Huobi Global dahil) şu anda Circle’da hesabı yok. Bugüne kadar ABD hükümeti, Bay Sun’u veya kuruluşlarını Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar olarak özel olarak atamamıştır. Bununla birlikte Circle, Şubat 2023’te Bay Sun ve bağlı şirketlerinin sahip olduğu tüm hesapları feshetti.

Circle’dan gelen açık mektup, kar amacı gütmeyen etik grubu Campaign for Accountability’nin 9 Kasım tarihli mektubuna cevaben gönderilmiş gibi görünüyor. Bu mektupta Circle’ın Sun’ın Tron Vakfı ve önde gelen Wall Street yatırımcılarıyla kapsamlı bağları olduğu ve Sun’ın zincirler arası bağlantısı olduğu iddia ediliyordu. SunSwap protokolü genellikle kara para aklama amacıyla kullanılıyor.

Kripto paranın terörizmi finanse etmek için kullanıldığı iddiaları, İsrail-Hamas savaşının başladığından beri yaygınlaştı. 10 Ekim’de The Wall Street Journal, terör örgütlerine “$130 milyon üzerinde” kripto para bağışlandığını bildirdi. Medya kuruluşu daha sonra hikayeyi düzeltti. Bunun yerine bu kuruluşlara 12 milyon dolarlık kripto paranın “gönderilmiş olabileceğini” belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir