Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.571
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.571
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Avustralya, Kripto Borsalarına Düzenleme Getiriyor

Avustralya,Avustralya kripto, Kripto borsaları,Avustralya Kraken

Avustralya, netlik sağlamak ve müşterileri korumak için devam eden çabalarının bir parçası olarak dijital varlık hizmet platformlarını düzenlemeyi amaçlayan bir teklif açıkladı. Avustralya Hazinesi, tüketicinin korunmasını geliştirmek için bu platformların düzenlenmesine yönelik artan ihtiyacı vurgulayarak, bir danışma belgesinde niyetlerini özetledi.

Hükümetin yaklaşımı, mevcut Avustralya finansal hizmetler yasalarını temel almayı ve belirli bir varlık eşiğine ulaşan platformlar için gereklilikleri uygulamayı içeriyor. Bu eşik, bireyler için 1.500 AU$ (948 $’a eşdeğer) veya Avustralya Finansal Hizmetler Lisansı alınmasını gerektirecek toplam varlıklar için 5 milyon AU$ (3,2 milyon $’a eşdeğer) olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, düzenleyici makamlar, saklama yazılımı için standartlar ve tokenler için işlemle ilgili gereklilikler oluşturmak gibi belirli yükümlülükler getirmeyi amaçlamaktadır. Teklif ayrıca alım satım, stake etme, tokenleştirme ve bağış toplama gibi çeşitli faaliyetlerle ilgili ek yükümlülükler de içermektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Belge, 1 Aralık 2023’te tamamlanacak olan bir istişare süreci hakkında bilgi veriyor. Kraken Avustralya Genel Müdürü Jonathon Miller, Avustralya’nın kripto para birimi düzenlemelerinde yaşadığı gecikmeleri ve mevcut finansal hizmetler düzenlemesi altında kripto adaptasyonunu ele almasını vurguluyor. Miller, yerel düzenleyici önlemlerin platformlar gibi Kraken’e şeffaflık getirme ihtiyacını kabul ediyor, ancak bu yaklaşımın kripto teknolojisinin benzersiz özelliklerini göz ardı edebileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca, sektör ve hükümet arasındaki işbirliğine dayalı çabalarla gelecekteki kripto yeniliklerini engellememek için umutlarını dile getiriyor.

TRM Labs’de Kıdemli Politika Danışmanı olan Angela Ang, Avustralya hükümetinin önerisini olumlu bir şekilde değerlendiriyor ve mevcut yasal düzenlemeleri göz önünde bulundurarak kripto varlıklarına yaklaşmanın düşünceli bir yol olduğunu belirtiyor.


İlginizi Çekebilir: Metamask, Apple App Store’dan Kaldırıldı ve Yeniden Eklendi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir