Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Keystone Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Metaverse ve ChatGPT gibi teknolojilerin etkileri üzerine beyin fırtınası yapılmasını önerdi. Vestager, dijital dönüşümün kitleler için risk ve fırsatlar getirdiğine dikkat çekerek, mevzuatın teknolojik gelişmelerin gerisinde kaldığını belirtti.
Vestager, uygulama ve yasama sürecinin teknolojik yeniliklerin bir adım gerisinde kalmaya devam edeceğini kabul etse de, bu tür değişikliklerin öngörülmesi ve planlanması gerektiğine vurgu yaptı. Özellikle Metaverse’de sağlıklı rekabetin nasıl olması gerektiği ya da ChatGPT gibi bir teknolojinin denklemleri nasıl değiştirebileceği konularına değindi.
Avrupa Blockchain Düzenleyici Sandbox’ın lansmanına da atıfta bulunan Vestager, Avrupa Birliği’nin düzenleyici diyalog alanı sağlayarak Metaverse gibi teknolojik yeniliklere uyum sağlamayı amaçladığını söyledi.
Diğer yandan, AB Komisyonu Mayıs 2023’ten itibaren Facebook pazarına ve Meta’nın rakiplerinden gelen reklamlarla ilgili verileri nasıl kullandığına yönelik soruşturmaları yürüteceğini açıkladı. Avrupa Birliği milletvekilleri ise dijital kimlikler için sıfır bilgi kanıtları kullanma konusunda görüşmeler yapıyor.
Yeni eID uygulaması, vatandaşların kendilerini çevrimiçi olarak tanımlayıp doğrulayabilecekleri güvenli bir dijital kimlik cüzdanı sağlayacak. Bu uygulama, sıfır bilgi kanıtlarının dijital para birimlerinde mevzuata uygunluk ve gizliliğin sağlanması için olası bir araç olarak araştırmacıların ilgi odağı haline gelmiştir.
Vestager’ın sözleri, Avrupa Birliği’nin teknolojik yeniliklere uyum sağlamaya çalıştığına işaret ediyor. Ancak, dijital ekonominin hızla değiştiği bir dönemde, düzenleyicilerin yeniliklere ayak uydurma sürecinde bazı zorluklarla karşılaşması kaçınılmazdır.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.