Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.431
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.431
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Avrupa Birliği Yeni Kripto Kısıtlamalarını Onayladı

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği Parlamentosu, kripto para işlemlerine izin veren bankalar için daha sert kurallar getiren bir tasarıyı onayladı.

Avrupa Birliği Parlamentosu 24 Ocak’ta yayınladığı bir bildiriyle, komitenin büyük bir çoğunlukla Sermaye Gereksinimleri Yönetmeliği ve kripto tutan bankalara uygulanan Sermaye Gereksinimleri Direktifinde yapılması planlanan değişiklikler lehinde oy kullanıldığını açıkladı.

Yasa taslağına göre, bankaların tuttuğu kripto miktarına bağlı olarak sermayenin %1,250’sine kadar “risk ağırlıklı yatırım tutarı” tutmaları gerekecek.

Yasama kurumu, değişikliklerin uluslararası bankacılık standartlarından sorumlu olan Basel Bankacılık Denetim Komitesi veya BCBS’den gelenlerle uyumlu olduğunu söyledi. Grup, 2019, 2021 ve 2022 yıllarında kripto varlıklarını gruplara ayırmayı araştıran ve bankaların potansiyel riskleri nasıl ele alması gerektiğini öneren danışma belgeleri yayınladı.

BCBS, bankaların 2021 itibariyle kripto varlıklarına maruz kalma oranının 9 milyar dolardan fazla olduğunu bildirdi.

Yasama organı, “Avrupa Parlamentosu üyeleri ayrıca, bankaların kripto varlıklara ve kripto varlık hizmetlerine maruz kalma durumlarını ve ek olarak kripto varlıklarla ilgili risk yönetimi politikalarının belirli bir tanımını açıklamasını istiyor” dedi.

Komisyon, Haziran 2023’e kadar elinde kripto varlıkları tutanlar için özel bir ihtiyati muamele konusunda bir yasa teklifi sunmaya davet edilmekte.

Avrupa Parlamentosu’nun tamamının, önerilen değişikliklerin yasalaşması için oy kullanması gerekecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir