Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.863
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.863
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Avalanche, kripto para piyasasındaki genel düzeltmeye meydan okuyor

Investing.com – Ethereum ağının en büyük rakiplerinden biri olan ve katman 1 çözümleri arasında bulunan Avalanche’ın tokeni AVAX, genel piyasa düzeltmesinde ayakta kalmaya devam ediyor. Bu bağlamda kripto para birimi dünkü işlemlerde 147 doları görerek tüm zamanların rekor fiyatına ulaştı. Yeni haftaya ise zirveden gelen bir düzeltmeyle başlayan AVAX fiyatı şu an 132 dolarda bulunuyor.

AVAX son 7 günlük zaman diliminde değerini yaklaşık yüzde 35 oranında artırdı. Kasım ayında ise 64,44 dolardan şu anki 132 dolarlık fiyatına göre değerini ikiye katlamış oldu. 

Sermaye artışıyla ise ilk 10 kripto para arasına girmek üzere. Aslında hafta sonu işlemlerinde zaman zaman ilk 10’a giren AVAX, şu an Dogecoin’le 10. en büyük kripto para olmak için kıyasıya bir rekabet halinde. Investing.com verilerine göre Dogecoin, an itibarıyla 29,44 milyar dolar sermaye değerine sahipken AVAX, 29,13 milyar dolar sermaye değeriyle 11. sırada bulunuyor. 

Aradaki farkın çok düşük olması ve AVAX’ın yükseliş trendine devam etmesi, katman 1 çözümü sunan ağın coin’ini ilk 10 kripto para arasında yerini sağlamlaştırabilir.

AVAX’ın itici gücü ne?

Avalanche ağıyla ilgili en son ve en önemli gelişme, ağın Delloite ile yaptığı iş birliği anlaşması oldu. Avalanche, çok uluslu dev muhasebe şirketi Delloite ile Blockchain zincirinde bir felaket kurtarma platformu geliştirmek için ortak çalışacaklarını duyurmuştu. 

Avalanche Blockchain üzerinde yeni kurulacak olan platform ile kötüye kullanım, israf, dolandırıcılık gibi olağan dışı durumları önlemek adına Blockchain teknolojisi şeffaflığını ve güvenliğini kullanarak dünya çapındaki eyalet ve yerel yönetimlere hizmet verilmesi planlanıyor. “Close As You Go” olarak adlandırılan platformun afet durumlarında geri ödemeleri düzenleme ve kolaylaştırma açısından verimli olacağı düşünülüyor.

Avalanche ağının hızlı olması, güvenlik kriterlerini yerine getirmesi, platformun kurulacağı ağ olarak seçilmesinde en önemli faktörler olarak biliniyor. Bu anlaşmayı duyuran ayrıca ağın adaptasyonu arttıkça Avalanche’ın Ethereum gibi yavaşlayacağı iddialarını bir kez daha reddetti. 

Ayrıca büyük yankı uyandıran ve AVAX fiyatını olumlu yönde etkileyen iş birliği için Avalanche’ın karbon nötr bir ağ olması dolayısıyla çevre dostu görünümü, Delloite ile yapılan anlaşma da etkin olduğu biliniyor.

Kripto Endüstrisiyle gerçek dünya kullanımı arasında önemli bir köprü kurma projesine dahil olan Ava Labs, bunun yanında ağı daha da geliştirmek için kripto şirketlerinden fon bulmaya devam ediyor. Ava Labs, son olarak 200 milyon dolarlık bir fon toplayarak önemli bir başarıya daha imza atmıştı. 

En büyük 10 kripto varlığın 6’sı katman 1 çözümü ağlardan oluşuyor

Son aylarda Ethereum rakibi katman-1 çözümlerinin önemli bir büyüme gösterdiği görülüyor. Avax, bugün popüler şaka temalı coin’lerden Shiba Inu’yu sermaye değerine göre geride bırakmayı başarırken en popüler şaka temalı coin olan Dogecoin’i ise geride bırakmak üzere. 

Bulunduğu sektördeki diğer rakipleri ise Solana (SOL) ve Cardano  (ADA) ise sırasıyla 66 milyar dolar ve 60 milyar dolar sermaye değeriyle en büyük 5. ve 6. kripto para birimleri olarak boy gösterirken Polkadot (DOT) 39,6 milyar dolar sermaye değeriyle 8. sıradaki kripto varlık oluyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version