Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.764
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.764
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Atomic Wallet Saldırıya Sessiz kalıyor!

Atomic Wallet

Haziran ayının başında gerçekleşen saldırıdan bu yana Atomic Wallet, kullanıcılar tarafından sorulan soruları cevapsız bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Atomic Wallet şirketi uğradığı saldırıya karşı önemli bir güncelleme yaptı, ama yapılan güncelleme sonrasında sorulan soruları cevapsız bıraktı.

20 Haziran tarihli blog yazısında 3 Haziran istismarından bu yana firmadan gelen ilk büyük güncelleme yapıldı. Atomic Wallet, yapılan hack saldırısının ilk raporlarından sonra doğrulanmış yeni bir olayın olmadığını iddia etti. Öte yandan bazı kullanıcılar firmanın 100 milyon dolarlık zararının olduğunu söylüyor.

Uygulama, kullanıcılarının “%0,01’inden daha azının” etkilendiğini söyledi. Atılan tweet sonrasında bu rakam kullanıcılar tarafından reddediliyor. 

Öte yandan bakılırsa; Atomic Wallet, istismara tam olarak neyin yol açtığını söyleyemedi. Yalnızca kullanıcı cihazlarındaki bir virüs yada bir altyapı ihlali sonucu kötü bir yazılım olabileceğini söyledi. Ayrıca şirket, oluşabilecek bu senaryoların hiçbirinin potansiyel olarak büyük ihlallere neden olduğunu doğrulayamadı.

Ayrıca Atomic wallet, güvenliği arttırmaya yönelik bir uygulama güncellemesi üzerinde çalıştığını ve bunun “dış denetçiler tarafından doğrulandığını” teyit etti.

Siber güvenlik firması Hacken’in eski akıllı sözleşme denetim başkanı Yevhenii Bezuhlyi, açıklamada geçen “dış denetçilerin” kim olduğunu ve kullanıcıların açıklamalarını nerede bulabileceklerini sordu

Ayrıca, Rakip cüzdan markası ZenGo’nun CEO’su Ouriel Ohayon, Atomic Wallet’ın neden güvenlik altyapısını güncelleme ihtiyacı duyduğunu ve böyle bir önlem alması için ne gibi bir olayın olduğunu sordu.

Atomic Wallet, çoğu izlenebilecek durumda olan kullanıcı fonlarının aklandığını ve karıştıldığını görebileceğini söyledi. Blok zinciri  analitik firmaları Chainalysis ve Crystal Blockchain’in yardımına başvurdu ve soruşturmanın hala devam ettiğini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir