Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.725
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.725
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Arthur Hayes: Spot Bitcoin ETF’leri Bitcoin’i Tehdit Ediyor

Spot Bitcoin ETF

Kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden Arthur Hayes, Bitcoin’e yönelik potansiyel bir tehdidi vurgulayarak spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) konusunda uyarılarda bulundu. Hayes, Bitcoin ETF’lerinin başarılı olması durumunda, Bitcoin’in tamamen yok edilebileceği endişesini dile getirdi.

Hayes, 23 Aralık’ta yayımladığı bir blog yazısında, Bitcoin’in değerinin hareket etmesinden kaynaklandığını savundu. Ancak, spot Bitcoin ETF’lerinin varlıkları “vakumlamak” ve “metaforik bir kasada saklamak” amacıyla tasarlandığını belirtti.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 25 Aralık

Eğer Bitcoin ETF’leri çıkaranlar tüm Bitcoin’i ellerinde tutarsa ve yatırımcılar Bitcoin türevlerine yönelirse, ağdaki işlem sayısının azalacağını ve madencilerin motivasyonunu kaybederek ağın ölebileceğini öne sürdü.

Hayes, “Geleneksel finans varlık yöneticileri tarafından yönetilen ETF’ler çok başarılı olursa, Bitcoin’i tamamen yok edecekler” dedi. Bu durumda, yeni bir kripto para ağının Bitcoin’in yerini alabileceğini ve finansal sistemi genişletebileceğini öne sürdü.

Beklenen spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanmasıyla ilgili kararın, kripto para dünyasında önemli bir değişikliği tetikleyebileceği belirtiliyor. Önemli kuruluşlar, SEC’nin kararını beklerken, yatırımcılar gelecekteki senaryolara karşı dikkatli olmaya çağrılıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir