Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.130
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.130
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Arjantin’de Bitcoin Yanlısı Başkan Adayı Beklenmedik Bir Şekilde Önde!

Javier Milei

Arjantin’deki başkanlık ön seçimlerinde, Bitcoin (BTC) yanlısı Javier Milei oyların çoğunluğunu elde etti.

Kripto para birimlerinin benimsenmesi arttıkça, ülkelerdeki hareketlilik de merak konusu oluyor. Özellikle, ABD’deki 2024 başkanlık seçimleri öncesinde kriptonun gidişatı gündemde yer ediniyor.

Arjantin’de de başkanlık seçimleri sıcaklığını koruyor. Arjantin‘de cumhurbaşkanı adaylarından birisi ise Bitcoin‘e yakınlığıyla biliniyor. Arjantin’de Bitcoin için ortam pozitif.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Merkez bankasının ortadan kaldırılmasını savunan ve Bitcoin’den olumlu söz eden liberter bir aday olan Javier Milei, Pazar günü Arjantin’de yapılan ön başkanlık seçimlerinde liderdi.

Bloomberg verilerine bakıldığında, oyların yüzde 90‘ının sayılması sonucuna göre, yüzde 32 ile Milei başı çekiyor. Milei‘yi yüzde 30 ile muhafazakar parti Together for Change takip ediyor. Seçim öncesi anketler ise, Javier Milei‘nin bugünkü oylamayı üçüncü sırada bitiremeyeceğini öne sürdü.

Javier Milei daha önce “Merkez bankası bir aldatmacadır, politikacıların enflasyonist vergilerle iyi insanları kandırdığı bir mekanizmadır.”

Kriptoya karşı olumlu bir tavır sergilerken Milei, Bitcoin’in Arjantin’de (El Salvador‘a benzer şekilde) yasal ödeme aracı olarak kullanılmasını savunmadı. Bunun yerine Milei, şu anda üç haneli bir enflasyon oranıyla uğraşan ekonominin “dolarlaştırılması” çağrısında bulundu.

Milei, Arjantin merkez bankasının feshedilmesi için çabalıyor ve kendisini anarko-kapitalist yapıda tanımlıyor. Biraz daha spesifik karaktere sahip olan Milei, küresel ısınmanın varlığını reddediyor. Arjantin’de genel cumhurbaşkanlığı seçimi 22 Ekim‘de yapılacak, bu seçimlerde herhangi bir adayın genel oyların yüzde 45’ini alması gerekiyor. Seçimlerin ikinci tura kalması halinde, final aşaması kasım ayında yapılacak.

Milei‘nin geleneksel para sistemine karşı tutumu ve Bitcoin‘e yaklaşımı, kendisini kripto yanlısı liderlerden birisi olarak ön plana çıkarıyor. Her ne kadar ön seçimlerde oyların büyük çoğunluğunu alsa da Milei için tünelin sonu henüz gelmiş değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir