Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.946
% 1.76
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.946
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin Ülkesi El Salvador, Teknoloji Vergilerini Kaldırdı

El Salvador

Lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden El Salvador, teknolojik yenilikleri teşvik etmek için vergileri kaldırdı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i hiperenflasyona ve ABD dolarına olan bağımlılığa karşı bir araç olarak görmektedir.

Bukele’nin hedefi, El Salvador’u dünyada teknolojik ve ekonomik bir güç olarak konumlandırmaktır. Bu amaçla, yazılım programlama, kodlama, uygulamalar, yapay zeka geliştirme, bilgi işlem ve iletişim donanımı üretimi gibi teknolojik yeniliklerin yanı sıra, gelir, mülk ve sermaye kazancı vergileri ortadan kaldırılmıştır.

El Salvador, Bitcoin girişimcileri ve şirketleriyle ortak girişimler yürütmek üzere düzenleyici bir kurum olan Bitcoin ofisini kurdu. ONBTC, ülkeyi dünyada teknolojik ve ekonomik bir güç olarak konumlandırmayı hedeflemektedir.

Bukele, El Salvador’u yeniden keşfetmeye yönelik çabaları arasında finansal bir geri dönüş girişimi, turizmi teşvik etmek, terörle mücadele etmek ve bölgede iş merkezleri kurmak da yer almaktadır.

El Salvador, 2023 yılının başlarında Bitcoin destekli bir tahvil olan Volcano Bond için yasal bir çerçeve sağlamıştır. Volkan tahvilleri, yakındaki Conchagua yanardağından gelen hidrotermal enerjiyle çalışan yenilenebilir bir kripto madenciliği merkezi olmaya hazırlanan Bitcoin City’nin konumundan türetilmiştir.

El Salvador, teknolojik yenilikleri teşvik ederek, ülkenin ekonomik büyümesini artırmayı hedeflemektedir. Bu adım, ülkeyi dünya çapında bir teknolojik güç olarak konumlandırmayı ve Bitcoin sektöründe öncü bir rol üstlenmeyi amaçlamaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir