Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.523
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.523
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Aragon, Base ile DAO Lansmanlarını Hızlandırmayı Hedefliyor

Aragon,ANT,OSx,DAO

Aragon, geliştirici uzmanlığı olmadan DAO’ların başlayabileceği yeni Coinbase blok zincirinde kendi adını taşıyan uygulamasını ve OSx protokolünü başlatıyor.

Merkezi olmayan otonom organizasyonlarını (DAO) başlatmak için kullanılan en eski açık kaynak çerçevelerden biri olan Aragon, Coinbase’in yakın zamanda piyasaya sürdüğü geliştirici ağı Base’de yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Aragon’un Büyüme Başkanı Anthony Leutenegger, gerçekleştirdiği bir röportajda, şirketin DAO geliştirici araçlarından ikisini (Aragon App ve modüler Aragon OSx protokolü) Base platformuna entegre ettiğini ve bunun ekosistemin zincir üzerinde “son derece yüksek” potansiyele sahip daha fazla kullanıcıyı çekme konusunda büyük bir adım olduğunu belirtti.

Leutenegger, “Base’de yer almamızın sebebi, DAO’ların potansiyel olarak kripto dünyasının en büyük ekosistemlerinden birine adım atma fırsatını elde etmemizdi,” açıklamasında bulundu.

Coinbase’in Ethereum Layer-2 ağı olan Base, 9 Ağustos’ta çevrimiçi olarak hizmete girdi ve kullanıcıların tokenlarını yeni platforma aktarmasıyla hızla milyonlarca dolarlık işlem hacmi elde etti. İlk başta Coinbase tarafından yönetilecek olsa da, şirket Base’in zaman içinde giderek daha merkezsiz bir yapıya dönüşmesini planladığını net bir şekilde belirtti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Aragon,ANT,OSx,DAO


Leutenegger, Aragon’un Base üzerinde sunulan araçlarının kullanıcıların DAO’lar oluşturmasına, ağ içindeki fon akışını yönetmesine ve merkezsizleşme sürecine destek olacağını ifade etti. Bu tür oluşumlar, DeFi (Merkezi Olmayan Finans) alanında yaygın olarak bulunmakta ve üyelerin finansal kararları almasına veya bir projenin genel yönetimine oy kullanarak katılmalarına olanak tanımaktadır.

Ancak Leutenegger, günümüzde bir DAO’nun etkili bir şekilde yönetilmesi için bir kullanıcının “temelde bir geliştirici olması gerektiğini” vurguladı. Aragon’un Base üzerinde sunulan araçları, bir DAO’nun hem başlatılmasını hem de yönetilmesini gerektirdiği kod miktarını azaltarak bu engelleri aşmayı hedefliyor.

Leutenegger, bu engellerin aşılmasıyla, bir DAO operatörünün “bir geliştiriciye ihtiyaç duymadan bir organizasyonu yönetebileceği” ve bu durumun kullanıcıların blok zincire katılımını kolaylaştırmak için “önemli bir adım” olabileceğini belirtti.

Merkezi olmayan bir ağın oluşturulmasının zorluklarından biri, tüm tarafların teşviklerinin dengelemesinin zor olmasıdır. Aragon, kendi merkezi olmayanlaştırma planlarını uygularken kendi payına düşen zorluklarla karşılaştı ve Mayıs ayında ANT yönetişim token’ında “%51 saldırısı” yaşandığını açıkladıktan sonra planlarını ertelemek zorunda kaldı. O dönemde Aragon, 200 milyon dolarlık rezervi üzerinde daha fazla yönetim yetkisini token sahiplerine devretme yolunda ilerliyordu.


İlginizi Çekebilir:Ecomi Omi Nedir?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir