Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.724
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.724
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Aptos (APT) Kripto Piyasasında Rüzgar Gibi Esti

Mainnet yayımlayan kripto para projesi Aptos (APT), borsa listelenmeleri alarak topluluğundan yoğun ilgi gördü.

Ethereum’un ölçeklendirilme problemlerine çözüm olarak ortaya çıkan Aptos yayın hayatına başladı. Kullanıcıların ve özellikle doğrulayıcıların kullanımına açılan platform, borsalar tarafından da listelenme hakkına erişti. Kripto para borsalarından Binance, Huobi ve FTX listeleme kararı aldı

Baştan Sona Aptos Serüveni ve Mainnet

Ethereum’un ölçeklendirilme problemlerine çözüm olarak, ortaya birçok proje çıktı. Arbitrum, Optimism, Solana gibi projeler beklentileri karşılamak için yatırımcılara sunuldu. Bu modaya yeni katılımcı Aptos Labs oldu. Spesifik ve yenilikçi ekip projesini ilk olarak yatırımcılara tanıttı. Çıktığı fon turundan 150 milyon dolar toplayan şirket, Aptos projesine start verdi.

Şirket, tüm ekosistemini ve geliştirmelerini üzerinde şekillendireceği Aptos Autumn mainnet’ini yayına soktu. Mainnet henüz kullanıcıların tam erişimine sunulmasa da yayın hayatına geçişini başarıyla tamamladı. Ağın ilk işlemleri kayıt altına düştü. Daha ölçeklendirilebilir ve geliştirilebilir bir mainnet yaratmak isteyen geliştiriciler, bir Blockchain ağını şekillendirdi. Dört yıllık bir çalışmanın ardından hizmet hayatına geçti.

Mainnet üzerinde işlem görecek ve ağ aktivitesine dahil olacak bir cüzdan için henüz platform çıkarılmadı. Ancak geliştiriciler, Aptos Wallet üzerinde duruyor. Bu cüzdan, projenin kendi ağına ve kendi ekosistemine yönelik hizmet verecek.

NFT, Airdrop ve Testnet Hakkında

Güçlü proje geliştireceği ekosisteminin kapsamına NFT kategorisini de eklemeyi ihmal etmedi. Özellikle Solana tarafının başarıyla yürüttüğü ve pazarda güçlü hakimiyet kurduğu bu çalışmalara Aptos tarafı da dahil olacak.

Ayrıca, teşvik edilmiş Testnet ile kullanıcılara ulaşan proje, katılımcılara airdrop kazanma imkanı tanıyacak. Katılımcılar, Testnet üzerinden işlemler yaparak etkinliğe katılacak. Yerine getirilmesi gereken görevleri tamamlayanlara, ağın kendi yerel tokeni APT dağıtılacak. Ancak belirtmek gerekiyor ki Testnet’e katılmak ve airdrop kazanmak için Aptos Wallet’a sahip olmak gerekiyor.

Ekosistemin ve ağın bir parçası olan uygulamalar ise projenin altyapısını oluşturuyor. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bu kısımda, NFT pazar yerleri ve DEX projeleri öne çıkacak. Proje için Solana’yı geçebilecek bir rakip söylemleri dolaşıyordu.

Ayı piyasasında geçen ve oldukça ilgi kaybı yaşayan kripto para piyasasında, Aptos rüzgarı esiyor. Özellikle Solana (SOL) ağını kullanan geliştiriciler, mainnet’ini duyuran yeni projeye geçiş yapmak istiyor.

Binance, Huobi, FTX gibi borsalardan listelenme haberi alan proje, 19 Ekim tarihinde aktif ticarete alınacak. Kripto para yatırımcılarının güvendiği ve yoğun ilgi gösterdiği proje, şimdiden küresel çaplı popülerlik kazandı.

Üç büyük borsada listelenme haberinin gelmesi, diğer borsalara da yansıyacağını belli etti. Satın almak isteyen kullanıcıların, bu üç borsada hesap açmaları ve bakiye yüklemeleri gerekiyor. 19 Ekim tarihinde APT paritelerinde çıkacak proje, volatilite nedeniyle oynak bir fiyat hareketi sergileyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir