Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.901
% 4.67
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.901
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto para endüstrisinde günün önemli gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında bugünkü güncel gelişmelerden hazırladığımız haber özetimizle piyasa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Polygon, son ortaklıklarıyla talep görmeye devam ediyor

Piyasa değerine göre sıralanmış listede 11. sıraya yükselen Polygon (MATIC), önemli kazanımlar elde etmeye devam ediyor.

Polygon’un son grafik görünümü, bir dizi ortaklık ve entegrasyona bağlanıyor. Polygon, merkezsiz uygulamaların ölçeklenebilir ve uygun maliyetli olacak şekilde optimize edilmesi gibi temel bi amaca sahip ve geliştiricileri, Polygon’un Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en büyük kripto olmasını hedefliyor.

Polygon ile ilgili son gelişmelerde önde gelen çok zincirli ödeme çözümü Utrust’ın Polygon ile iş birliği vardı. Utrust, daha düşük ücret ve daha hızlı işlemler için Polygon ağı üzerinden USDT ödemeleri için destek ekledi. Bunun yanında Polygon, bir Web3 girişim stüdyosu olan SuperLayer ile ortaklığını duyurdu.

Polygon Alchemy’ye göre, ağında 53.000’den fazla merkezsiz uygulamaya ulaştı. Verilere göre bu rakam, 2022’nin başından itibaren 8 kat, Haziran ayından bu yana ise %60 oranında arttı.

Walmart CTO’su kripto paraların ödeme sisteminin merkezinde yer alacağına inanıyor

Walmart’ın baş teknoloji sorumlusu, kripto ve Blockchain teknolojisinin şirketin gelecek dijital stratejisinde merkezi bir rol oynayacağını söyledi.

Walmart CTO’su Suresh Kumar, Yahoo Finance All Markets Summit’e kripto paraların ödemelerde büyük bir rol oynayacağını inandığını ve dünyanın en büyük şirketini buna göre konumlandırmayı planladığını söyledi.

Bunun yanında Suresh Kumar, ortaya çıkan teknolojinin yalnızca ödemelerde devrim yaratmayacağını, aynı zamanda müşterilerin tüketici ürünleriyle etkileşim biçiminde bir değişikliğe yol açacağını iddia etti.

Metaverse’in ortaya çıkmasıyla birlikte Kumar, tüketiciler potansiyel olarak kriptonun nakit paranın yerini alacağı sanal alanlara göç ettikçe, kripto para birimlerinin, sosyal medyanın müşteri etkileşimi ile ilgili başlattığı eğilimi hızlandırmaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

FTX CEO’su, Teksas düzenleyicileri tarafından kayıtsız menkul kıymet satmakla suçlanıyor

Teksas düzenleyicileri, Sam Bankman-Fried ve FTX’in kayıt dışı menkul kıymet satışı konusunu araştırıyor.

Yapılan bildirime göre, kripto borsası, Teksas’ta menkul kıymetler olarak sınıflandırılan ve getiri getiren mevduat hesaplar sunarak yasaya aykırı hareket ettiği iddia ediliyor. Bunun yanında incelemenin temelinde, FTX US’nin Texas Bankacılık Departmanına bir kurum veya başka bir sıfatla kayıtlı olmadığını yatıyor.

PayPal (PYPL), Bitstamp ile entegre oluyor

Kripto borsası Bitstamp, müşterilerine pratik şekilde kripto satışı yapmak için PayPal ile entegre oldu. Artık borsa müşterileri, Bitstamp’ın web platformu aracılığıyla kripto alımlarını PayPal ile gerçekleştirebilecek.

Yıllardır hareketsiz duran yüksek miktarda Bitcoin transfer edildi

Ortalama 4 yıldır hareketsiz duran 941 milyon dolar değerindeki 48.000 Bitcoin (BTC), Coinbase (NASDAQ:COIN) Pro’dan taşındı.

Son raporlara göre Coinbase Pro’dan taşınan 48.000 BTC’nin 32.000’i 3 ila 5 yıl boyunca hareketsiz duruyordu. Bu Bitcoin’ler, yakın zamanda taşınan toplam token miktarının %66’sından fazlasını oluşturuyor. Taşınan 48.000 BTC arasında 11.280 BTC 3 ay ile 6 ay arasında ve 4.560 BTC 12 ila 18 ay boyunca hareketsiz kaldı.

Bunun yanında hareketin borsa içi bir transfer mi yoksa borsa dışına mı aktarıldığı konusunda bir netlik bulunmuyor. Ancak taşınan miktar, büyüklüğünden dolayı piyasada durgunluğu etkileyebilir görüşlerine neden oldu. Bazı olumlu görüş sunan yatırımcılar ise BTC’nin borsadan anonim bir cüzdana çıkmış olabileceği ihtimaline göre piyasada yakın zaman bir yükseliş bekliyor.

Bitcoin’i benimseyen MicroStrategy önde gelen geleneksel varlıklardan daha iyi performans gösteriyor

Bitcoin standardı altında BTC’ye yatırım yapan ABD merkezli küresel yazılım şirketi MicroStrategy (MSTR), bu politikayı benimsemesinin ardından şirketin hissesi, diğer geleneksel yatırım ürünlerine kıyasla daha iyi performans gösterdi.

Finbold’un derlediği verilere göre MSTR, 10 Ağustos 2020’den bu yana, %69,31 oranında değer artışı gördü. Aynı dönemde ABD doları %20,70 ile ikinci en yüksek performansa sahip olurken, onu %6,60 ile S&P 500 endeksi izledi. MicroStrategy’yi takip eden diğer varlıklar arasında NASDAQ endeksi (%-5,89), altın (%-18,05) ve gümüş (%-36,95) yer alıyor.

Ancak MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımına bağlı hisse performansına rağmen kripto para değerindeki düşüşe bağlı olarak önemli kayıplar verdi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir