Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.233
% 2.55
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.233
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Analistler: ‘XRP ETF’i Onaylanmayacak!’

Analistlere göre borsada işlem gören fon (ETF) ihraççılarının spot XRP teklif etme şansı olsa bile ETF onayının, “yakında” düzenleyici onayı için beklemeli.

Analistler yaptığı açıklamada, SEC’in Ripple’a karşı devam eden davasının olması. Bununla beraber onaylanmış bir XRP vadeli işlem ETF ürününün bulunmamasının, spot XRP ETF onayı şansını ciddi şekilde sarsacağını söylüyor.

CoinShares’in ürün başkanı Townsend Lansing, SEC XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını kabul edilmedikçe XRP ETF’nin mümkün olmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında SEC’in Ripple’a karşı açtığı davada yargıç, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına fakat kurumsal alıcılara satılabilir yönünde olduğuna karar vermişti. Fakat iki taraf arasındaki kavga ve dava süreci hala sürüyor bununla beraber davanın duruşması 23 Nisan’da yapılması planlanıyor.

Van Buren Capital’in ortağı olan Scott Johnsson da olasılığı “çok zayıf” olarak gördüğünü ve muhtemelen SEC’in yeniden zafere ulaşacağını ve galibiyetle sonuçlanacağını düşünüyor.

CoinShares araştırma analisti Max Shannon gibi diğerleri, spot Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının on yıldan fazla sürdüğüne dikkat çekti.

Ocak ayının başında Bloomberg ETF analisti James Seyffart, yakında gerçekleşecek bir XRP ETF’sine pek güvenmediğini belirtti. Thinking Crypto’dan Tony Edward ile 11 Ocak’ta yaptığı röportajda Seyffart, ETF’nin “uzak bir olasılık” olduğunu ve SEC’in Ripple’a karşı devam eden davasını göz önünde bulundurarak bu yıl gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Seyffart bununla beraber Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olarak ABD’de şu anda onaylanmış XRP vadeli işlem ETF’lerinin bulunmadığını da söyledi.

Johnsson, konuyla ilgili olarak, CME gibi büyük bir finansal borsanın yarın XRP vadeli işlemlerini listelese bile SEC’in, gözetim paylaşım anlaşmalarının “dolandırıcılığı tespit etmek için yeterli” olduğundan emin olmak amacıyla bir spot ETF’yi onaylamadan önce XRP’nin vadeli işlemleri ile spot piyasalar arasında yıllar süren bir sürecin olması gerektiğini söylüyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir