Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.632
% 2.20
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.632
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Analistler, Bitcoin İçin Çekiciliğin Arttığını Söyledi!

Onchain Analizi Bitcoin Düzeltmesi

Analistler, Bitcoin için enflasyonun kalıcı olduğu bir makroekonomik ortamda portföy çeşitlendirmesi için cazip bir seçenek olarak ortaya çıktığını söyledi.

Bitfnex Türevler Başkanı Jag Kooner, 2024’teki çeşitli makroekonomik olumsuzlukların Bitcoin, altın ve gümüş gibi varlıkların güvenli liman statüsünü artırabileceğini söyledi.

“Dünya genelinde merkez bankalarının konfor bölgelerinin üzerinde kalıcı enflasyon seviyelerinin, faiz oranlarının uzun süre yüksek seyretmesine yol açması bekleniyor. Bu senaryonun, gelişmiş piyasalarda para politikalarının erken gevşetilmesi yönündeki mevcut piyasa beklentilerini olumsuz etkilemesi muhtemel. Bu da yatırımcılar arasında bazı hayal kırıklıklarına neden olabilir” diye ekledi.

Kooner, önümüzdeki yıl Pazar büyümesini engelleyebilecek birçok olumsuzlukların nedenlerini söyledi. “2024 yılına baktığımızda, hisse senedi piyasalarının görünümü daha zorlu görünüyor. Mütevazı kazanç büyümesi ve çeşitli jeopolitik riskler gibi faktörlerin hisse senedi piyasaları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması bekleniyor.”

Tahmini olarak, 2024’ün sadece mütevazı bir büyüme yılı olabileceği yönünde. “S&P 500 için yalnızca %2 ila %3 aralığında mütevazı bir kazanç artışı olabilir ve endeks için aşağı yönlü bir eğilimle birlikte 4.200 hedefi olabilir” dedi.

Makroekonomik Dalgalanmalar

TRES Kurucu Ortağı Tal Zackon, yaptığı açıklamada yeni onaylanan spot Bitcoin ETF’lerinin, geleneksel yatırımcıların Bitcoin’i enflasyonist baskılara karşı bir koruma olarak kullanmasını kolaylaştırdığını söyledi.

Zackon ayrıca, belirsiz makroekonomik koşullar altında Bitcoin’in güvenli bir liman olarak statüsünü destekleyen bir dizi faktörün de altını çizdi.

“Arzı sınırlayan benzersiz bir mekanizma olan Nisan ayında Bitcoin yarılanması, Bitcoin’in güçlü bir enflasyonla mücadele aracı olarak potansiyelini yeniden doğruluyor” diye ekledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir