Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.968
% 3.26
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.968
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Analist: Kısa Vadede Altın Fiyatı İçin O Rakamları Bekleyin!

Altın fiyatı, DXY’nin yükselmesiyle gün içi en düşük seviyelerine geri döndü. Yüksek enflasyon oranı, durgunluk korkularını ve Fed’in %1’lik faiz artırımı beklentisini destekledi. Piyasa analisti Sagar Dua’ya göre, daha yüksek ABD TÜFE ve daha düşük Ortalama Saatlik Kazançların zararlı ikilisi, genel talebi azaltacak.

Altın fiyatı kademeli olarak düşüyor

Analist, altının Asya seansında 1.730,00 dolarlık kritik direncin üzerinde kalmayı başaramadığını söylüyor. Sarı metal, daha sonra gününün en düşük seviyesini yeniden yakaladı. Kıymetli metal, Çarşamba günü 1.745,43 doları gördükten sonra kademeli olarak düşüyor. Analiste göre, Avrupa seansına girerken, 1.725 doların altına önemli bir düşüş, altın boğalarını zayıflatacak.

ABD dolar endeksi (DXY), 108,30 civarında güçlü bir açılış yaptı. Bunun ardından Asya seansında cansız bir performans sergiliyor. DXY, 108,20-108,47’lik dar bir aralıkta ileri geri açık artırma yapıyor. Görünüşe göre piyasa katılımcıları, varlığı 19 yılın en yüksek seviyesi olan 108,58’in ötesine taşıyacak bir inisiyatif satın alma yapısı inşa ediyor.

Yüksek enflasyon maaşlara zarar veriyor

coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, yıllık enflasyonu %9,1 olarak açıkladı. Bu oran, %8,6’lık bir önceki veriden ve %8,8’lik tahminlerden daha yüksek geldi. Bu, ABD hane halkları tarafından alınan ‘maaş çeklerinin’ değerini azaltacak. ABD hane halkına yönelik çok büyük bir reel gelir şoku yaratacak. Yalnızca toplam talep ve büyüme tahminleri üzerindeki çarpan etkilerini göstermekle kalmayacak, aynı zamanda Tüketici Güvenini de azaltacak.

Geçen haftanın ABD istihdam verileri dikkate alındığında, Ortalama Saatlik Kazanç önceki baskısından daha düşük kaldı. Analiste göre, daha yüksek enflasyon oranı ve daha düşük Ortalama Saatlik Kazanç durumu, hane halkının tüketimini ve tasarrufunu önemli ölçüde azaltacaktır.

Sürpriz bir faiz artışı ihtimali var mı?

Yükselen enflasyon oranının açıklanması, Fed’in 100 baz puan (bps) faiz artırımı beklentilerini destekledi. Federal Rezerv’in (Fed) faiz oranlarını %1 yükseltmek gibi tarihi bir hamle yapmayacağını söylemek mümkün değil. Fed, istemeden fiyat istikrarını sağlamaya kendini adadı. Analiste göre, bunu başarmak için olağandışı olanı seçmesi mümkün.

Bu arada Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) %1’lik bir faiz artırımı yaptı. Merkez bankalarının politika yapıcılarının psikolojisine, %1’lik bir faiz artırımının uygulanabilir bir seçenek olabileceği konusunda taze kan verdi.

Fed politika yapıcılarının Temmuz para politikası için yaptığı açıklama, fiyat baskılarının %9’u geçmesinin ardından son derece şahin bir hal aldı. San Francisco Fed başkanı Mary Daly, New York Times’a bir röportaj verdi. Daly, “Gördüğüm verilerden dolayı en olası duruşum %0,75” dedi. Bugünkü oturumda Fed Başkanı Christopher Waller’ın enflasyon ve beklenen faiz artırımı konusundaki görüşlerini sunması planlanıyor.

Durgunluk durumu şimdi daha görünür hale geldi

Küresel ekonomi, maliyet enflasyonu aşamasından geçiyor. Bu ortamda piyasa katılımcıları ve eleştirmenler, fiyat baskılarına gecikmiş bir yanıt vermek için Fed’i suçluyor. Şüphesiz, ABD ekonomisindeki iyimser istihdam olanakları ve sağlam büyüme beklentileri, mermiyi Fed’in yerine koymada etkili. İyimser katalizörler, Fed’in politikayı daha güçlü bir şekilde sıkılaştırmasını destekliyor. Ancak enflasyon oranı bir ara zirve yapma yönünde bile bir işaret göstermiyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ekonomik katalizörlerin daha yüksek bir enflasyon oranının yükünü taşımasının bir sınırı var. Tükenme durumunda talep aşırı derecede düşecek ve durgunluk durumu gerçek olacak.

Altın fiyatı teknik analizi

Piyasa analisti Sagar Dua, altının teknik görünümünü ise şu şekilde analiz ediyor. Altın fiyatı, dört saatlik ölçekte 1.707.16-1.745,43 dolar aralığında çizilen biraz daha uzun envanter dağıtım aşamasında dalgalanıyor. Önceki dikey aşağı yönlü hareket dikkate alındığında, altın fiyatlarının yeniden güneye doğru ölçeklenmesi bekleniyor.

Parlak metal, 20 dönemlik Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) 1.734,16 dolarda kalmayı başaramadı. Bu da altın boğalardan gelen geri dönüşün daha az güvenli olduğuna işaret ediyor. Ayrıca, 1.751,16 dolardaki 50-EMA’ya dokunulmadan kaldı ve bu da olumsuz filtrelere katkı yaptı. Bu arada, Göreceli Güç Endeksi (RSI) (14), aşağı yönlü itici dalganın yeni bir ayağını gösteren 20.00-40.00 düşüş aralığına geri döndü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir