Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.781
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.781
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Bitcoin Bu Efsanevi Modeli İzliyor! Neler Olacak?  

Bitcoin, Jean-Paul Rodrigue tarafından oluşturulan efsanevi modeli hala takip ediyor. Ayrıca, kripto analisti Benjamin Cowen, Bitcoin’in bu makro faktör nedeniyle satış baskısı altında kalacağını söylüyor.

Modele göre, Bitcoin’in önümüzdeki haftalarda sıçraması gerekiyor

Dünyanın en popüler kalıplarından biri olan ve ‘kabarcık aşamaları‘ olarak bilinen model, profesör Jean-Paul Rodrigue tarafından geliştirildi. Özellikle dijital varlık endüstrisinde meydana gelen temel olayların eksikliği sırasında yararlı oluyor. Ayrıca, döngü tabanlı tahminler yapmak için hala geçerli bir araç olarak kabul görüyor.

Modele göre, kripto para piyasası şu anda, varlıkların veya tüm endüstrilerin kademeli olarak iyileşmeye başladığı ‘ortalama dönüş’ bölümünden önceki son aşama olan umutsuzluk aşamasına teslim oluyor.

Kaynak: Wikimedia

Bitcoin, bir zamanlar 2013-2015 düzeltme döneminde 1.300 dolara ulaştı. Daha sonra yeni bir ATH yaptı. İşte bu dönem bahsettiğimiz modele rehberlik yaptı. Geri izleme 2014’ün ilk aylarında başladı ve Ekim 2015’e kadar sürdü.

Bazen varlıklar, kabarcık aşamaları modelinin ders kitabı tanımını tam olarak takip etmez. Ancak yine de piyasada farklı aşamalardan geçerler. Baloncukların döngüsel doğasına uygun olarak, Bitcoin’in bugün gördüğümüz konsolidasyonun hemen ardından önümüzdeki haftalarda sıçraması gerekiyor. Yoksa başka bir darbe alacak ve bir kez daha düşecek.

Bitcoin (BTC)’nin bugün piyasadaki konumu

Hem tüm sektörün aşırı ısınması hem de finansal piyasaların makroekonomik yapısı, kripto para piyasasında son birkaç ayda gördüğümüz satışlara neden oldu. Yatırımcılar artık dijital varlıklara yapılan yatırımın getirdiği riskleri kabul etmeye istekli değil. Ayrıca, daha iyi oranlar sunan tahviller gibi istikrarlı seçenekleri tercih ediyor. Kripto para yatırımcılarının çoğu şu anda Temmuz ayında yapılacak olan faiz artırımı toplantısını bekliyor.

“Bitcoin, bu makro faktör nedeniyle satış baskısı altında kalacak”

coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD enflasyon verileri beklentileri aştı. Analist Benjamin Cowen, yeni ABD enflasyon verilerinin Bitcoin (BTC) için devam eden bir ayı piyasasına işaret edebileceğini söylüyor. Ayrıca Cowen, Fed’in enflasyon düşene kadar mali açıdan şahin kalacağına inandığını ifade ediyor.

Analist, BTC’nin 2023 yılına kadar 100.000 dolara ulaşacağını umuyor. Ancak bunun mevcut durumda olası bir senaryo olmadığını söylüyor. Ayrıca Cowen, ABD dolarının bir boğa piyasasında olduğunu kaydediyor. Bitcoin düştüğünde doların normalde yükseldiğini ve bunun tersini açıkladığını söylüyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Dolar bu makro boğa trendinde kaldığı sürece, Bitcoin’in burada bir miktar satış baskısı altında kalacağını varsaymanın güvenli olduğunu düşünüyorum. Ve sadece Bitcoin değil, genel risk varlıkları. Eğer durum buysa, Bitcoin’in aslında bir ayı piyasasında olma durumu hala geçerli.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir