Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.876
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.876
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Amerikalı Senatör’den Korkutan Kripto Açıklaması!

Bir meclis konuşmasında Amerikalı Senatör Elizabeth Warren yasaklı madde fentanil ticaretinin kripto paralar üzerinden finanse edildiğini bildirdi. Warren Çin’deki yasak madde üreticilerini uyarırken, önlem alınmadığı taktirde yasal yaptırımların önünü açacaklarını duyurdu.

Yakın tarihte açıklanan bir rapora göre Çin’deki fentanil tedarikçilerinin kripto para ile finanse edildiği yönünde haberler çıkmıştı. İddialara göre tedarikçilerin %90’ı ödemeyi bu yolla kabul ediyor. 2022’de Ameridaki aşırı doz ölümlerinin artmasının ardından sanal paralara olan önyargı arttı. Kripto para ticaretinin önünü kesmek için yasal yaptırımlar senatoda sıkça yer buldu.

Elliptic verilerine göre, dijital paralar piyasadaki 540 milyar dolarlık fentanil hapını finanse ediyor olabilir.

Hazine yardımcısı Elizabeth Rosenberg ise aynı senatoda ”yasadışı uyuşturucu organizasyonlarının çoğunda ne yazık ki Bitcoin kullanılıyor”dedi.

Senatör Warren, “Kripto, fentanil ticaretinin finanse edilmesine yardımcı oluyor ve bunu kapatma gücümüz var” dedi. Açıklamalarına ek olarak, Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası‘nın kripto ödemelerini durdurmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü ve yasa tasarısının tekrar gündeme getirileceğini belirtti. Bazı eleştirmenler ise bu yasanın ileriye dönük olarak tümüyle kripto para ticaretinin yasaklanmasının önünü açacağını iddia ediyor.

İlginizi Çekebilir: Sui Network, Formula 1 Takımı ile Ortak Oldu!

Elizaeth Warren daha önce de kripto para ticaretine sıcak bakmadığını ve yasaklanmasının önünde duran engellerin kaldırılması gerektiğini savunmuştu. Kara para aklama yasasını sıkça dile getiren senatör, blokchain teknoloji kullanan bütün şirketlerin kullanıcılarından kimlik onayı alması gerektiğini belirtmişti. Warren’a sert eleştrilerde bulunan Coin Center Araştırma Direktörü Peter Van Valkenburgh, “Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası, teknolojik ilerlemeye doğrudan bir saldırı ve aynı zamanda kişisel mahremiyetimize ve özerkliğimize doğrudan bir saldırıdır” dedi.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir