Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.823
% 1.85
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.823
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Altın SWOT Analizi: Fiyatlar Artmaya Devam Edecek Mi?

Altın fiyatları, geçen hafta son 18 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı ve sonra geri çekildi. Şimdi herkes “Ralli devam edecek mi?” sorusuna cevap arıyor. ABD Küresel Yatırımcılar CEO’su ve baş yatırım görevlisi Frank E. Holmes, bu soruya cevap bulmak için altının SWOT analizini yapıyor. Biz de Frank E. Holmes’in analizlerini kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Altın için güçlü yönler

Haftanın en iyi performans gösteren değerli metali, Rus işgalinin ilk gününde %1,21 artışla 22 Haziran vadeli paladyum oldu. Altın, Rus kuvvetlerinin Ukrayna genelindeki hedeflere saldırmasının, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’daki en kötü güvenlik krizini tetiklemesi ve risk duyarlılığını artırmasıyla 2020’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Başkan Vladimir Putin, Ukrayna’yı ‘askerden arındırma’ ve liderlerini değiştirme sözü verirken, Batı buna karşılık olarak ek yaptırımlar tehdidinde bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, ‘sebepsiz ve haksız bir saldırı’ dediği şeyin ardından Rusya’ya ‘daha fazla yaptırım’ uygulayacağını açıkladı. Bu hareket, Hazine tahvilleri yükselirken Avrupa hisse senetleri ve ABD vadeli işlemlerinin düşmesiyle birlikte güvenli liman varlıklarına kaçışı ateşledi. Altın, dolar güçlenirken bile neredeyse iki yılın en büyük sıçramasını yaptı.

Bir basın açıklamasına göre, Gold Royalty, Ontario, Kanada’da bulunan ve IAMGOLD Corp. ve Sumitomo Metal Mining’e ait olan Cote Gold Projesi’nin bir kısmı üzerinde mevcut %0,75 net izabe tesisi getirisi telif hakkını elde etmek için bir anlaşma imzaladı. CEO David Garofalo, “Kanada Malartic’in Odyssey Projesi’ndeki telif hakkımızla birlikte, Gold Royalty, Kanada’nın en büyük ve en uzun ömürlü altın madenlerinden ikisi olması beklenen şeyin telif haklarına sahip olacak” dedi. Lundin Madencilik güçlü bir çeyrek bildirdi. 1,02 milyar dolarlık gelir, konsensüs ve FAVÖK’e (faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazanç) göre %9 arttı.

Sarı metal için zayıflıklar

Bu haftanın en kötü performans gösteren değerli metali, hedge fonlarının Rus arzında kesinti olacağı korkusuyla net long pozisyonlarını 14 haftanın en yüksek seviyesine yükseltmesine rağmen, %1,65 düşüşle 22 Nisan vadeli platin oldu. AngloGold Ashanti, artan maliyetler ve önemli bir Afrika madenindeki faaliyetlerin geçici olarak durdurulması nedeniyle tüm yıl karının düşmesinin ardından işleri azalttı ve varlıklarını gözden geçiriyor. Johannesburg merkezli şirket, maliyet tasarrufu sağlayan bir yeniden yapılanmanın parçası olarak küresel işinde 215 destek rolünü azalttı. Ayrıca tüm varlıklarının potansiyelini tam olarak gözden geçirmeye başladı.

Agnico Eagle Madencilik, 0,57 dolarlık konsensüs karşısında kayıp olarak 0,46 dolar olan dördüncü çeyrek hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Hisse başına dördüncü çeyrek nakit akışı (WC öncesi) 1,37 dolardı, ayrıca 1,45 dolarlık konsensüs karşısında bir kayıp yaşadı. Agnico Eagle, Ammar Al-Joundi’nin derhal geçerli olmak üzere Başkan ve CEO olarak atandığını ve Tony Makuch’un CEO ve direktörlük görevinden ayrılacağını duyurdu. Kirkland Lake ile birleşmenin ardından Eylül 2021’de Agnico’nun yeni CEO’su olarak ilan edildiği için Bay Makuch’un ayrılışı ani oldu.

Dundee Precious Metals’in dördüncü çeyrek kazançları, yüksek işletme maliyetleri, genel ve yönetim giderleri (G&A) ve amortisman nedeniyle, konsensüsün %10 altında kaldı. Şirket, 2021 mali yılı AISC ile ons başına 657 dolar olan 2022 maliyet rehberliğine kadar devam etmesi beklenen enflasyon baskılarını yaşamaya devam ediyor.

Değerli metalin önünde bulunun fırsatlar

Centerra Gold, Waterton’dan Goldfield Bölge Projesini satın alıyor. Centerra, kapanışta nakit olarak 175 milyon dolar, ayrıca kapanıştan sonraki 18 ayın başlarında veya Centerra’nın projeyle ilgili bir inşaat kararı vermesinden sonra 31,5 milyon dolarlık bir dönüm noktası ödemesi yapacak.

22V Research’ten John Roque Pazartesi günü bir notta, “Dünyanın en son girdabında (ABD/Rusya/Ukrayna) her sorunun yanıtı olduğu iddia edilen varlık sessizce zayıfladı ve baş düşmanı altının performansının belirgin şekilde altında kalıyor” dedi.

Sandstorm Gold, Hod Maden’deki %30 hissesinin geleneksel bir altın akışına dönüştürüleceğini duyurdu. Bu, Sandstorm’un portföyünü salt oyun telif hakkı/akış şirketi olarak yeniden konumlandıran dönüştürücü bir olay. Sandstorm, Hod Maden projesinde 200 milyon dolarlık altın akışını elinde tutacak.

Altın için tehlikeler

Bloomberg, yerli madenlerin enerji geçişini desteklemek için gelecekteki kritik mineral ihtiyaçlarını karşılamalarına izin veren yeni ABD düzenlemelerinin bir parçası olarak, 1872 Genel Maden Yasası’nın elden geçirilmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Bu kanun büyük ölçüde değişmeden kalmıştı ve üretimi artırma hedefine ters etki yapabilir. Daha kesin bir izin zaman çizelgesinin yanı sıra yeni bir telif ödeme sistemi getirilecek. Telif hakkı ve akış şirketleri için zaten halka açık bir piyasa var, bu nedenle bu, çıkarılmakta olan kaynağın ek bir vergisi olacaktır.

JPMorgan’a göre, CEO Alberto Calderon’un Temmuz 2021’de atanmasının ardından, AngloGold’un hisseleri %14 arttı, ancak operasyonel zayıflık ve selefinin sürpriz ayrılışının tetiklediği stratejik çıkıntı nedeniyle 2020’nin başlangıcından bu yana Philadelphia Altın ve Gümüş Endeksi’ni %30 geride bıraktı. Banka, Bay Calderon’un dördüncü çeyrek sonuçları için bir ‘sıfırlama’ yapmasını bekliyordu ve 2022 üretim kılavuzu düşürüldü ve maliyetler yükseltildi. 2022’nin dördüncü çeyreğinde grup, yeni yönetimin portföy incelemesini tamamlamasıyla önceki yönetimin iddialı uzun vadeli rehberliğinde daha fazla kesinti olmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir