Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.815
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.815
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın Önemli Bir Mum Formasyonu Oluşturdu: Bunlar Bekleniyor!

Piyasa katılımcıları, bu hafta güçlü bir rallinin devam ettiğine tanık oldu ve altın son üç haftada önemli ölçüde yükseldi. Bu hafta sona ererken, altın vadeli işlemleri %2,04’lük önemli kazançlar elde etti. Altın Pazartesi günü yaklaşık 1.862 dolardan açıldı ve haftayı 1.900 doların hafif altında kapattı. Altın, bundan sonra nasıl hareket edecek? Bu soruya cevap arayan usta analist Gary Wagner’in, altın analizini kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Altın, çok önemli bir mum çubuğu olan ‘Doji’yi oluşturdu

Altın fiyatları beş işlem gününün üçünde yükseldi ve sadece 15 Şubat Salı günü ılımlı bir fiyat düşüşü yaşadı. Bu haftanın en büyük artışı dün altının yaklaşık 30 dolar değer kazanması ve temel psikolojik seviye olan 1.900 doların üzerine çıkmasıyla gerçekleşti. 1 Haziran’dan bu yana traderlar Rusya-Ukrayna gerilimiyle ilgili daha fazla haber beklerken, Cuma günkü fiyat hareketi, önümüzdeki hafta yapılacak görüşmelerin Rusya ve Ukrayna’daki jeopolitik gerilimin azalmasına neden olup olmayacağını görmek için beklediklerini yansıtıyor.

Ukrayna’daki gerilime ilişkin belirsizlik, daha önemli tekli şamdan türlerinden biri olan benzersiz bir Japon şamdan türüyle sonuçlandı. Cuma günkü açılış 1.901,40 dolarda gerçekleşti ve şu anda 1.900,80 dolarda sabitlendi ve çok önemli bir mum çubuğu olan Doji’yi oluşturdu. Son derece küçük bir gerçek vücut oluştuğunda yaratılır. Japon mumları, grafiği çizilen seansın açılış ve kapanış fiyatı etrafında bir dikdörtgen oluşturularak çizilir.

Açılış ve kapanış fiyatı neredeyse eşit olduğunda bir ‘Doji‘ oluşturulur. Japonya’nın ticaret odalarında, bu mum çubuğu tipi oluşturulduğunda yatırımcılar “Doji, Doji” bağırırlar.

Cuma gününün Doji’si söz konusu olduğunda, bu mumun beş farklı türünden biri olan ‘yusufçuk dojisinin’ bir varyasyonu olarak etiketlenebilir. Yusufçuk dojisi, gerçek gövde (açılış ve kapanış fiyatı) işlem aralığının en üstünde gerçekleştiğinde oluşturulur. En saf haliyle, en yüksekte meydana gelir, ancak kabul edilebilir bir varyasyon, seansın yüksek fiyatına çok yakın bir yerde meydana gelmesidir.

Oluşan Doji, nasıl yorumlanmalı?

Tüm Doji’ler benzer şekilde yorumlanır ve bu, ne yükseliş ne de düşüş fraksiyonunun fiyat hareketinin mutlak kontrolüne sahip olmadığıdır. Bunlar, gelecekteki iki farklı eylemin habercisidir.

Bu mum türü, tanımlanmış bir ralliden sonra ortaya çıktığında, yeni bir yüksek fiyat, daha yüksek bir zemine geçmeden önce bir temel oluşturduğundan, piyasada konsolidasyona işaret edebilir. Bununla birlikte, fiyat yönünde önemli bir geri dönüşü öngören bir haberci de olabilir. Bu örnekte, yükselişten düşüş eğilimine önemli bir geri dönüşün habercisi olacaktır. Bu mum türünde geçerlilik, bu Doji’nin öngördüğünü doğrulayan daha fazla veri elde edildiğinde gerçekleşir.

Bunu büyük kırmızı mumlar takip ediyorsa (açılış fiyatı bir seansın kapanış fiyatının çok üzerinde olduğunda), bu bir anahtar dönüşünü onaylıyor olabilir. Bu şamdan tipini, küçük gövdeli şamdanlarla yatay bir trade aralığı izliyorsa, bu büyük olasılıkla konsolidasyonu gösteriyordur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir