Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.199
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.199
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Altın Kâhini’nin Son Altın Fiyatı ve Gümüş Tahminleri Çıktı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüş ve altın fiyatı için yeni tahminlerini açıkladı. Bunun yanı sıra, piyasayı etkileyen son gelişmeleri de değerlendirdi. coinmuhendisi.com olarak uzmanın açıklamalarını aktarıyoruz…

İslam Memiş: Altın fiyatı için bu seviyeleri bekliyorum

Altına yönelik paylaştığı bir köşe yazısında İslam Memiş, altının enflasyona karşı korunma açısından en iyi tercih olduğunu belirtiyor, gram altının 10 yılda yüzde 754, son bir haftada yüzde 4.5 kazandırdığına dikkat çekiyor. Ayrıca değerli metalin, hiçbir ülkenin kullanamadığı bir değer olduğunun altını çiziyor. Uluslararası Para Fonu’nun ve Dünya Bankası’nın, altının parasal referans olarak kullanılmasını önerdiğine işaret eden uzman isme göre yatırımcıların, satın aldığı mülkleri veya araçların değerini altın olarak hesaplaması gerekiyor.

Altına yönelik övgüsünün yanı sıra uzman, fiyat beklentisini de başka bir yazıda aktardı. İslam Memiş’e göre gram altının fiyatı, ons altının desteği ile 800 liranın üzerine çıkmayı başardı. Ancak yükselişin sürdürülebilir olduğunu düşünmediğinin altını çizdi. Bu hafta, hedefinin 790 ve 820 lira aralığında olduğunu belirtti. Ons altının değeri açısından ise 1.840 ila 1.860 dolar seviyelerinin odağında olacağını söyledi. Kısa vadeli düşünceleri bunlar olsa da, yıl sonunda gram altının 1.450, ons altının ise 2.150 dolar seviyelerini göreceğini düşünüyor. Yazım sırasında gram altın 832 lira seviyelerindeyken, ons altının fiyatı 1.896 dolar civarında el değiştiriyor.

İslam Memiş gümüş için neler diyor?

Uzman gram ve ons altında uzun vadede yükseliş beklese de, gümüş hakkında daha olumlu açıklamalarda bulundu. Memiş, gram gümüşün mevcut fiyatının 10 lira olduğunu, ancak şu anki koşullarda fiyatın bu seviyelerde kalacağını düşünmediğini belirtti. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime dikkat çekerek “işgal durumunda” ons altınla beraber gümüşün gram değerinin de artış yaşayacağını düşünüyor. Gümüşün gram fiyatının yıl sonunda 20 liraya kadar tırmanabileceğini tahmin ediyor. Ons gümüşün fiyatının, yıl sonunda 40 doları görebileceğini düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir