Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.533
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.533
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın Arafta! Fiyat Kısa Vadede Nereye Gidebilir?

Enflasyon ve belirsizlik finansal piyasalara hakim olmaya devam ederken, altın piyasası 2.000 doların sonunu göremedi. Piyasada uzun bir belirsizlik dönemini muhtemel gören analistlere göre, böyle bir zeminde altının yatırımcılardan bolca destek bulması olası.

Steve Land’e göre altın fiyatının yükselme olasılığı var

Bir portföy yöneticisine göre, kıymetli metaller alanında değer arayan yatırımcılar hisse senetlerine odaklanmak isteyebilir. Franklin Templeton’ın portföy yöneticisi Steve Land Salı günü yayınlanan bir raporda, oynaklığın finansal piyasaların önemli bir özelliği olmaya devam etmesine rağmen, değerli metal hisse senetlerinin fiziksel metallerden daha iyi performans gösterebileceğini öngörüyor.

Steve Land, bunu, özellikle belirsiz bir ekonomik ortamda enflasyon baskıları artmaya devam ederken, altının daha da yukarı yönlü olduğunu gördüğü için söylüyor. Raporda, “Altın iyi performans gösteriyor, ancak metali daha da yukarı taşıyabilecek bir dizi potansiyel sürücü görüyoruz” deniyor.

Madencilik sektörüne bakıldığında Steve Land, şirketlerin değerleme katlarının oldukça düşük olduğu ve ortalama tarihsel seviyelerin oldukça altında işlem gördüğü için hisse senetlerinin değerinin düşük olduğunu belirtiyor. Portföy yöneticisi, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yatırımcılar orta vadede fiyatların düşeceğini hissettiklerinde, bu tür trade’i yüksek döngüsel işletmelerden bekleyebiliriz. Ancak bu, yatırımcıların net fiziksel altın alıcısı olduğu bir piyasayla tutarlı görünmüyor.

“Altın, jeopolitik belirsizliğe karşı bir korunma aracı olmaya devam ediyor”

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, sarı metalin güvenli liman statüsü geçen ay parladı. Piyasada uzun bir belirsizlik dönemini muhtemel gören ANZ Bank analistlerine göre, böyle bir zeminde altının yatırımcılardan ve ekonomistlerden bolca destek bulması olası. Analistler, beklentilerini şu şekilde açıklıyor:

Jeopolitik krizler sonsuza kadar sürmese de, Rusya-Ukrayna krizinin ikincil etkilerinin bu yıl altın fiyatlarına güçlü bir destek sağlamasını bekliyoruz.

ANZ’ye göre Rusya’nın daha geniş izolasyonu, enerji sektöründe enflasyonist bir yapısal değişim yaratacak. Ayrıca analistler, özellikle Avrupa’da olmak üzere daha zayıf bir ekonomik büyüme riskinin arttığını belirtiyor ve bunun, altına yatırımcı talebi için olumlu bir zemin oluşturacağını öngörüyor. Analistler, şu tahminde bulunuyor:

Bu nedenle, Fed’in agresif bir faiz artırımı döngüsü beklentilerine rağmen altın fiyatının 1.900 doların üzerinde kalacağını tahmin ediyoruz.

TDS: Şahin Fed, altın için hala aşağı yönlü riskler oluşturuyor

Devam eden jeopolitik ve makroekonomik istikrarsızlık, güvenli liman fon akışlarını altına yönlendiriyor. TD Securities’deki ekonomistler, bu arka planda sarı metalin daha da yükselmesini bekliyorlar. Ekonomistlerin değerlendirmesi şu yönde:

Ateşkes görüşmelerinde maddi ilerleme ve gerilimi düşürme konusunda uzlaşma sağlanamadığı sürece, güvenli liman akışlarının sarı metali giderek artan şahin bir Fed zeminine karşı desteklemesi muhtemel.

TDS’ye göre, tersine çevirme ile flört eden 2y-10y getiri eğrisi, ufuktaki durgunluk konuşmasını daha da körükleyerek, altın piyasası için başka bir pozitif dinamik sunuyor. Ekonomistler, faiz piyasalarının, Fed’in piyasalara şahin bir sürpriz sunmasına hazırlandığını belirtiyor ve şu öngörülerde bulunuyorlar:

Bu cephede, piyasaların Mayıs ayında 50 baz puanlık bir hareket için kabaca %73’lük bir şansla fiyatlanmasıyla birlikte, piyasanın beklediğimiz tam harekette fiyatlaması için hala yer var. Bu da değerli metal piyasaları için makro çıkış baskılarını artırabilir.

Pablo Piovano: Sarı metal, 1970 dolar civarında sınırlı kaldı

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, açık faizin Perşembe günü yaklaşık 9,1 bin kontrat küçüldüğünü ve önceki günlük oluşumu tersine çevirdiğini kaydetti. Bunun yerine hacim, Çarşamba günkü keskin düşüşü kısmen aşındırarak yaklaşık 9,3 bin kontrat yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Perşembe günkü altın fiyatlarındaki yükseliş, azalan açık faizin ortasında 1.950 dolar seviyesini kısaca test etti ve bu, ekstra kazançların çok yakın vadede biraz lehte göründüğünü gösteriyor. Bununla birlikte analist, değerli metal görünümündeki ara sıra yükseliş girişimlerinin, 1.970 dolar civarındaki son haftalık zirvelerle sınırlı kaldığını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir