Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.992
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.992
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Alpha Venture DAO Nedir? ALPHA Coin Nasıl Alınır?

Alpha Venture DAO nedir? 2020 yılında piyasaya sürülen Alpha Venture DAO (ALPHA), Web3 ekosistemi yaratmayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Bu makalede, Alpha Venture DAO nedir, ne sunar, ALPHA coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için derledik. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Alpha Venture DAO nedir?

Alpha Venture DAO, 2020 yılında Alpha Finance Lab olarak kuruldu. Alpha Finance Lab, kullanıcılara merkeziyetsiz finans (DeFi) avantajları sunan bir projeydi. Proje, 31 Mart 2022 tarihinde Alpha Venture DAO olarak yeniden markalaştı. Eskiden borç verme protokolü, kaldıraçlı verim çiftçiliği ve staking gibi hizmetler sunan proje, isim değişikliğinin ardından Web3’ü odak noktası olarak belirledi.

Alpha Venture DAO, merkeziyetsiz uygulamalardan (dApp’ler) oluşan devasa bir Web3 ekosistemi yaratmayı hedefliyor. Projenin ALPHA coin isimli yerel bir kripto para birimi bulunuyor. DAO ekosistemi “inşa et” ve “kuluçkaya yatır” isimli iki bölümden oluşuyor. Yazılım geliştiriciler, platform aracılığıyla kendi merkeziyetsiz web3 uygulamalarını oluşturma imkânı buluyor. Geliştiriciler, ağ içerisinde içerik oluşturucuları gibi çeşitli meslek gruplarından insanlarla iletişim kurup onlardan yardım alabiliyor. Kullanıcıların uygulama inşa etmesine yardımcı olan kullanıcılar, yüksek kaliteli projelere erken erişim ve Alpha Network’e katılma şansı kazanıyor.

Proje, aynı zamanda web3 uygulamaları için bir risk sermayesi fonu olarak çalışıyor. Mevcut olarak Beta Finance, pStake ve GuildFi isimli web3 projeleri Alpha’da kuluçkaya yatırıldı ve 1. kademe risk sermayesi fonlarından para topladı. Bu projeler, yerel tokenlerini Alpha platformunda piyasaya sürdü. Platform, Terraform Labs ortaklığı ve 50’den fazla uzman ve yatırımcıyla web3 uygulama geliştiricilerini destekliyor.

ALPHA coin nedir? Ne için kullanılır?

ALPHA coin Alpha Venture DAO platformunun yerel kripto para birimidir. Maksimum arzı 1 milyar adet olarak sınırlandırılan ALPHA’nın Binance Smart Chain, Ethereum ve Avalanche blok zincirlerinde oluşturulmuş çeşitli versiyonları bulunuyor. Token, merkeziyetsiz finanstan (DeFi) web3 evrenine kadar birçok alanda kullanım durumlarıyla öne çıkıyor.

ALPHA coin, platformun sunduğu kaldıraçlı verim çiftçiliği protokolü HomoraV2, türev ticareti için AlfaX, NFT traderleri için likidite sağlayıcı görevi gören Alfa Buy Wall gibi çeşitli DeFi ürünlerinde kullanılabiliyor. Bunun yanında, web3 ekosistemi içerisinde kuluçkaya yatırılan projeleri desteklemek isteyen yatırımcılar, uygulamalara Alpha bağışlayarak ek avantajlar elde edebiliyor. Yazının yazıldığı sırada ALPHA coin, 163 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 287. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak tokenin maksimum arzının %45’ine denk gelen 446 milyon ALPHA dolaşımda bulunuyordu.

ALPHA coin nasıl alınır?

ALPHA coin’i satın almak için öncelikle tokenin listelendiği bir kripto para borsası bulunmalıdır. Mevcut olarak Binance, OKX, CoinTiger, FTX ve DigiFinex gibi kripto borsaları ALPHA’yı listelemektedir. Alpha Venture DAO projesi ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir