Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.217
% 3.32
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.217
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Almanya Düzenleyici Kurum NFT’ler Konusunda Şüpheli

Almanya NFT

Almanya Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin), fungible token’ları (NFT’ler) menkul kıymet olarak sınıflandırmaya hazır olmadığını açıkladı. Bunun yerine, BaFin, NFT’lerin vaka bazında sınıflandırılmasını önermektedir.

BaFin, NFT’leri menkul kıymet olarak değerlendirmek için belirli kriterleri karşılamaları gerektiğini belirtirken, şu anda bu kriterleri karşılayıp karşılamadıklarını göremediklerini ifade etti. Ancak gelecekte, örneğin 1.000 NFT’nin aynı geri ödeme ve faiz taleplerini içermesi halinde NFT’leri menkul kıymet olarak değerlendirebileceklerini belirttiler.

Almanya Düzenleyici Kurum, NFT’ler yatırım olarak kabul edilebilmesi için, dağıtım vaadi gibi kullanım hakları veya mülkiyet belgeleri içermesi gerektiğini ifade etti.

NFT’lerin “kripto varlık” olarak sınıflandırılması için de duruma göre bir yaklaşım öneren BaFin, NFT’lerin bir “kripto varlığı” temsil etme şansının anında değiştirilebilirlik eksikliği göz önüne alındığında, yatırım sınıflandırmasından bile daha küçük olduğunu belirtti. Ayrıca, standardizasyon eksikliği de NFT’leri “e-para” statüsünden kurtarıyor.

BaFin, sınıflandırmadaki zorluklar göz önüne alındığında, NFT’lerin Ödeme Hizmetleri Denetim Yasası’nın lisanslama gerekliliklerine uymasını beklemiyor. Ayrıca, finansal araç kategorisine giren fungibles hariç olmak üzere, NFT’ler BaFin’in Kara Para Aklamayı Önleme denetiminden de muaftır. Ayrı olarak “kripto varlıklar” olarak kabul edilen NFT’lerin AML denetimine uyması gerekecektir.

Bu açıklama, Metaverse platformu Metajuice’in yaptığı ankete dayanarak, NFT koleksiyoncularının neredeyse dörtte üçünün NFT’leri statü, benzersizlik ve estetik için satın aldığını, yalnızca %13’ünün NFT’leri gelecekte yeniden satmak için satın aldıklarını ortaya koydu.

Bu durumda, NFT’lerin yasal sınıflandırması ve düzenlenmesi konusu hala açık ve tartışmalı bir konu olarak kalmaya devam ediyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version