Kriptolar:
30349
Bitcoin:
$64.322
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.22
Piyasa Değeri:
$2.34 T
% 1.02
Korku & Açgözlülük:
63 / 100
Bitcoin:
$ 64.322
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.34 T

Algorand Vakfı, Rakip Kripto Ağlarına Karşı Cesur Bir Reklam Kampanyası Başlattı

Algorand Vakfı’na ait olan katman-1 blok zinciri Algorand, Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi ağlara karşı kışkırtıcı bir reklam kampanyası başlattı. 23 Mayıs’ta başlayan ve “Blok zincirler gerçek dünyayla buluştuğunda, sadece biri teslim eder” başlıklı reklam, bu ağların ödemeler için çok yavaş, çok maliyetli veya çok güvenilmez olduğunu ima ediyor.

Reklam ve Mesajı

Reklam YouTube’da yayınlanıyor ve bir süpermarkette müşterilerin Bitcoin, Ether ve Solana ile ödeme yapmaya çalıştıkları bir ödeme prosedürünü gösteriyor. Bitcoin’in işlemi tamamlaması 27 dakika sürerken, Ethereum’un 112 dolarlık ücretlerle eleştiriliyor ve Solana’nın işlem hatalarına dikkat çekiliyor. Öte yandan, Algorand, ödemeleri saniyeler içinde ve minimal ücretlerle gerçekleştirebilen sorunsuz bir çözüm olarak sunuluyor, “Anında kesinlik. Düşük Ücretler. Hayat için inşa edildi.” sloganıyla.

Reklamın son birkaç saniyesinde siyasi danışman ve girişimci Anthony Scaramucci yer alıyor ve esprili bir şekilde Algorand ödeme hattına nasıl girebileceğini soruyor. Bu, özellikle Scaramucci’nin reklamın yayınlanmasından sonra olası bir “SOL ETF” hakkında tweet atmasıyla sosyal medyada daha fazla dikkat çekti ve ikiyüzlülük tartışmalarına neden oldu.

Kripto Topluluğundan Karışık Tepkiler

Reklam hemen çevrimiçi olarak paylaşıldı ve birkaç gün içinde X platformunda 700.000’den fazla izlenme aldı. İnsanlar reklam hakkında karışık görüşlere sahipti – bazıları şirketin risk almasını takdir ederken, bazıları beğenmedi. X topluluğunda paylaşılan bir gönderide bir kullanıcı, “Algorand 21 TPS ile çalışıyor, ana gezginini finanse edemiyor ama bir reklama 100 bin dolar harcıyor. Bu doğru yol değil arkadaşlar.” dedi. Bu, daha önceden Algorand’ın blok gezgini AlgoExplorer’ın işleyişini durdurma olayıyla alakalı.

Chainlink topluluk görevlisi Zach Rynes, “Bu tür bir pazarlama bana mantıklı gelmiyor.” dedi. “Sıradan insanlar sadece omuz silkip, kriptonun kötü olduğu izlenimiyle yola devam edecekler, bu reklamın bir parçası olduğunu anlamadan.”

Öte yandan, bazı sektör liderleri reklamı destekledi. Kernel Edge’in kurucu ortağı Hilmar Ingimundarson, pazarlamanın tam yerinde olduğunu söyledi. XRP cafe’nin kurucu ortağı da espriyi beğendiğini, ancak diğer ağların eleştirildiğini belirtti.

Piyasa Etkisi ve Finansal Rakamlar

Birçok kişinin şaşkınlığına rağmen, reklam Algorand’ın lehine piyasayı fazla etkilemedi. Örneğin, DefiLlama raporunda Algorand’ın TVL’si 96 milyon dolar iken, Ethereum’un TVL’si 65 milyar dolar ve Solana’nın 4.8 milyar dolar. Algorand’ın yerel tokeni ALGO, gün içinde %2 düşüşle 0.182 dolara geriledi, CoinGecko web sitesine göre 2019’daki rekor seviyesinin hala %95 altında.

Kampanya, özellikle kripto alanında olumsuz reklamcılığın kullanışlılığı ve kabul edilebilirliği konusunda kripto topluluğunda tartışmalara yol açtı.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir