Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.115
% 4.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.115
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Alchemy Pay Deprem Desteğini Güncelledi!

Alchemy Pay

Şubat ayında Türkiye’de yaşanan depremde Alchemy Pay,  Ahbap Derneği’ne 1 BTC bağışlamıştı. Bu bağışın amacı; etkilenen bölgelere yardım sağlamak,  yeniden yerleşim ve yeniden inşaayı desteklemekti. Ayrıca Alchemy Pay, kripto bağışları ve hayır işlerini desteklemek için ramp hizmetlerini ücretsiz sundu.

Ahbap’ın Türkiye genelinde 7 ilde bulunan depoları, depremzedelere temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılmasında etkili bir rol oynadı. Türkiye Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından gerçekleştirilen harcama değerlendirmesi, Şubat ayında deprem yardımı için banka hesaplarından 409 milyon 162 bin 10,50 TL nakit ödeme yapıldığını göstermekte. Bu fonlar, Ahbap’ın Şubat ayında yayınladığı denetim raporunda da belirtildiği gibi öncelikle barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlara yönlendirildi.

Alchemy Pay, depremden etkilenen bölgeye sağladığı destek nedeniyle Ahbap Derneği tarafından bir bağış sertifikası ile ödüllendirildi. Bu sertifika, hem katkısının resmi bir onayı olarak hem de teşekkür maksadıyla takdim edildi. Ahbap, bağışları ve harcamaları titizlikle belgelediği kapsamlı değerlendirme raporlarını resmi internet sitesinde Temmuz ayına kadar yayınlamaya devam etti.

Alchemy Pay

Afet sonrası yeniden inşa aşamasında, geleneksel bankacılık hizmetleri genellikle yavaş hareket etmektedir. Dolayısıyla temel ihtiyaçları hızla karşılamak için zorluklar yaşanabilmektedir. Bu tür felaketlerde, kripto para birimleri hız, şeffaflık, düşük maliyetler ve sınırsız erişim gibi özellikleri sayesinde mali yardım sağlamada giderek daha kritik bir rol oynamaktadır.

Kripto para işlemleri , bu tür yardım süreçlerini desteklemek ve hızlandırmak için daha uygun bir seçenektir. Alchemy Pay gibi uzman bir kuruluş, bu avantajları tam olarak kullanmıştır. Geleneksel para birimleri ile kripto para birimleri arasındaki köprüyü güçlendirmeye odaklanmıştır.

Alchemy Pay, sosyal sorumluluğa büyük önem veren bir kurumsal varlıktır. Kendilerini şu şekilde açıklamaktadırlar:

İş modelimiz ve ürün tasarımlarımızın amacı, müşterilerimize daha iyi hizmet sunmanın ötesine geçerek topluma katkıda bulunmaktır. Türkiye, yerel pazar stratejimizde önemli bir rol oynamakta olup, afet sonrası yeniden inşa çabalarını yakından izlemekteyiz. Bu yılın haziran ayında, Türk banka transferleri aracılığıyla TL kullanarak kripto para satın alma özelliğini tanıtarak Türkiye’nin ekonomik canlanmasını ve büyüyen bir kripto para pazarı oluşturmasını desteklemekteyiz.

Alchemy Pay NEDİR?

2017 yılında Singapur’da kurulan Alchemy Pay; işletmeler, geliştiriciler ve son kullanıcılar için kripto paraları geleneksel  para birimleriyle sorunsuz bir şekilde entegre eden bir ödeme ağ geçididir. Alchemy Pay, On & Off-Ramp çözümü, NFT Checkout, Kripto Kartı ve Kripto Ödemeler gibi ürünleri sunarak 173 ülkede ödemeleri desteklemektedir.

Ramp, platformlar ve dApp’ler tarafından kolayca entegre edilebilen, kripto ve fiat para birimlerini satın almak ve satmak için tek bir platform sunar. NFT Checkout, fiat ödemeleri kullanarak NFT’leri doğrudan satın alma imkanı sağlar. Kripto Kart çözümü ise işletmelere ve token veren kuruluşlara, kullanıcılara anında küresel harcama için markalı sanal ve fiziksel kartlar sunma yetkisi verir. ACH, Ethereum ve BNB Chain’deki Alchemy Pay ağ tokenidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version