Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$65.781
% 6.85
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 65.781
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Hindistan Kripto Dolandırıcılığına Darbe Vurdu

kripto hindistan

Hindistan’daki Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI), uygulama tabanlı bir kripto para dolandırıcılığı yatırım programını soruşturmak için ülke çapında bir av operasyonu başlattı.

India Today’e göre, 10 eyalet ve Birlik Bölgesi’ndeki 30 lokasyonlu operasyon, HPZ Token Uygulaması programı katılımcılarını hedefliyor.

Makaleye göre CBI, sahte bir bitcoin madenciliği makinesi kiralayarak halkı yasadışı bir dolandırıcılığa yatırım yapmaya ikna ettikleri gerekçesiyle iki özel şirkete ve yöneticilerine baskın düzenledi.

Aramalarda suçlayıcı belgeler, cep telefonları, sabit diskler, SIM kartlar, banka kartları ve e-posta hesapları bulundu.

HPZ Token Uygulaması ile Bitcoin madenciliği yatırımlarından büyük kârlar elde edileceği kesindi. Dolandırıcılar, şüphelenmeyen kurbanlara büyük Bitcoin madenciliği getirileri sağladı. Soruşturma kapsamında yatırımcıların paralarının hortumlandığı 150 banka hesabı tespit edildi.

Müfettişler, bazı yatırımcıların fonlar gizlice başka bir ülkeye taşınmadan önce tröst oluşturmak için ilk ödemeleri aldıklarını iddia ediyor.

CBI’ın uygulama tabanlı kripto yatırım dolandırıcılığına karşı harekete geçmesi, Hindistan İcra Müdürlüğü’nün (ED) büyük bir oyun uygulaması bağlantılı para aklama meselesini ele almasının ardından geldi.

Dolandırıcılıkla ilgili olarak, yetkili makam dondurulan dijital varlıklara ₹90 crore (Hindistan’da 10 milyona karşılık gelen kavram) el koydu. Kilitli kriptoların bulunduğu 70 hesap ise Binance, ZebPay ve WazirX’teydi.

ED, “Bu varlıkları daha sonra ED’nin mülkiyetine alındı ve ED’nin kripto cüzdanına aktarıldı” dedi. Oyuncular, birkaç kat fazla yatırım getirisi vaat eden E-Nugget yazılımı tarafından cezbedildi.

Araştırmaya Göre Hintli Emekliler Kripto Yatırımlarına İlgili

Mudrex, Hintli emeklilerin %50’ye yakınının kripto para biriminde işlem yaptığını keşfetti. Mudrex tarafından kripto yatırımı üzerine yapılan çalışma, emeklilik planı yatırımcılarının %45’inin paralarını kripto para birimine yatırdığını gösterdi. Anket ayrıca kripto para birimlerinin ana akım varlıklar olarak değişen algısını da ortaya koydu. Örneğin, katılımcıların yarısı kripto para birimlerinin lider varlık sınıfı haline gelmesinin beş yıldan fazla sürmeyeceğini, yani böyle bir zaman diliminde güven ve kabulün geçerliliğinin ortaya çıkacağını bekliyordu.

Şubat ayında, Bitcoin fiyatındaki artış nedeniyle önde gelen Hint kripto para borsalarındaki işlem hacmi son on ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz ay, CoinDCX, WazirX ve BitBNS gibi önde gelen Hint borsalarında sırasıyla 2,6 milyon dolar, 3,4 milyon dolar ve 7,8 milyon dolarlık işlem yapıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir