Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.142
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.142
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Airdrop Beklenen Layer 2 Blast ile İlgili Ponzi İddiaları!

Layer 2 ile İlgili Ponzi İddiaları! Blast – Mart ayında piyasaya sürülecek bir katman-2 blok zinciri, Pazartesi gününden bu yana 225 milyon doların üzerinde staked Ethereum (stETH) ve stablecoin çekti.

Katman-2 ağları, işlemleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek amacıyla Ethereum gibi katman-1 blok zincirlerinin üzerine kuruluyor. Blast, Ethereum (ETH) stake etme ve gerçek dünya varlıkları (RWAs) yoluyla getiri elde etmeyi planladığını açıklamıştı. Platformun iddiasına göre Blast’ın topladığı 225 milyon doların büyük bir kısmı likit staking protokolü Lido’da stake edildi ve bu da Blast’ı yedinci en büyük stETH sahibi haline getirdi.

Popülerliğine rağmen Blast, birçok kripto yatırımcısının şüpheciliğiyle karşılaştı. Bazı gözlemciler Blast puanlarını, ilk kullanıcıların getirdikleri kullanıcı sayısına göre daha fazla puan kazanmaya hak kazandıkları bir piramit şemasına benzetti. Teknik belgeler, kullanıcıların davet ettikleri kullanıcılar daha fazla katılımcı getirdiğinde %16, ikinci seviye daha fazla kişi getirdiğinde ise %8 ek puan aldığını gösteriyor.

Layer 2

 

Bu iddialara yanıt olarak platformun kurucusu PacmanBlur şunları söyledi:

“Blast’ın kullanıcılara sağladığı getiri gerçek olamayacak kadar iyi hissedilebilir, bu nedenle bu yapılan espriler anlaşılabilir. Ancak basitçe söylemek gerekirse, Blast’ın sağladığı getiri (başlangıçta) Lido ve MakerDAO’dan geliyor.”

Dikkatinizi çekebilir: Seedify Yükselişi Ne Kadar Devam Edecek?

Ayrıca bu getirilerin sürdürülemez olmadığını ve zincir içi ve zincir dışı ekonominin temel bir bileşeni olduğunu açıkladı. Ayrıca Paradigm’in Blast’ın lansmanında hiçbir dahli olmadığını ve Blast’ın davet sisteminin yeni bir mekanizma olmadığını açıkladı. Blast’ın kendi topluluğu olmadan bir hiç olacağını ve amaçlarının mümkün olan en yüksek getirili L2 ile zincir içi ekonomiyi büyütmek olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte özellikle kripto para piyasasında “gerçek olamayacak kadar iyi” getiriler söz konusu olduğunda dikkatli olmakta fayda var. Geçmiş dönemde dolara endeksli stablecoin UST %20’nin üzerinde kazançlar vaat ediyordu ve sistemin çökmesiyle birlikte tüm UST’lerin değeri neredeyse sıfırlanmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir