Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.165
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.165
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD Tarafından Beklenen Yasa Tasarısı Onaylandı!

ABD

ABD Temsilciler Meclisi, blokzincir uygulamalarını teşvik ederek ülkedeki blokzincir teknolojisi kullanımını artırmak amacıyla, 2023 Amerikan Blokzincir Yasası H.R. 6572’yi değerlendirdi ve 46 oyla onayladı. Onaylanan 13 sayfalık blokzincir yasa tasarısı ile Ticaret Bakanı Gina Raimondo:

“Blokzincir teknolojisinin kullanımı, uygulanması ve rekabet koşulları” konusunda görevlendirildi. Tasarıyla birlikte “Blokzincir Uygulama Programı” oluşturulacak ve federal kurumlar, blokzincir endüstrisi paydaşları ve uzmanlardan oluşan danışma komiteleri kuracak.

Chamber of Digital Commerce başkanı Cody Carbone, resmi X(Twitter) hesabından, bu adımın “ABD’nin blokzincir teknolojilerindeki liderliğini korumaya yardımcı olacağını ve bunun kritik bir ihtiyaç olduğunu” belirtti. Blockchain Association CEO’su Kristin Smith ise tasarının, ABD’nin bu yükselen alandaki rekabet gücünü artıracağını vurguladı.

ABD

Tasarı, teknolojinin kullanımını desteklemek amacıyla çeşitli önlemleri içeriyor ve blokzincir teknolojisini benimsemek isteyen federal kurumlar arasında koordinasyon sağlanmasını hedefliyor. Federal kurumların mevcut blokzincir kullanımı ile ilgili değerlendirmeler yapılacak ve gelecekte bu teknolojiyi benimsemeye hazır olup olmadıkları konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek.

Bu tasarının blokzincir teknolojisinin yaygın kullanımını teşvik ederek ABD’nin bu alandaki liderliğini korumasına katkıda bulunması bekleniyor. Tasarının şimdi ABD Meclisinde oylanması ve kabul edilmesi halinde Senato ve Başkan onayıyla yasalaşması için bir sonraki aşamaya geçilecek.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir