Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.260
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.260
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Senatosu Kripto Paraları Hedef Aldı

Gary Gensler

Senatörler, SEC Başkanı Gary Gensler’ı kripto para yatırım ürünlerine (ETP) karşı daha katı bir tutum sergilemeye çağırdı. Risklerin yüksek olduğunu ve yatırımcıların korunması gerektiğini savunan senatörler, ETP’lerin bireysel yatırımcılar için tehlikeli olabileceğini ve komisyoncular tarafından suistimal edilebileceğini öne sürüyor.

Senatörler Jack Reed ve Laphonza Butler, kripto paralar konusunda SEC Başkanı Gary Gensler’e açık bir çağrıda bulundu. Yaptıkları açıklamada, SEC’nin daha fazla kripto para borsa yatırım ürününe (ETP) onay vermemesi gerektiğini vurgulayan senatörler, büyük risklerin varlığını gerekçe gösterdi.

Kripto para ETP’lerinin bireysel yatırımcılar için büyük riskler taşıdığı, çünkü bu ürünlerin yeterli ve sağlam likiditelere sahip olmadığı ifade edilirken, komisyoncuların da bu alanı suistimal ettiği belirtildi:

“Komisyoncuların bazıları kripto para birimini yanlışlıkla nakitle eşitledi; diğerlerinde ise kripto para birimi riskleri hakkında yanıltıcı açıklamalar yaptılar. Bu endişe verici eksiklikler, komisyoncuların ve danışmanların artık perakende yatırımcılara Bitcoin ETP’leri hakkında eksik ve aldatıcı bilgiler sağlayabileceği yönünde önemli endişeleri artırıyor.”

Paul Grewal: Kanıtlar Tam Tersini Gösteriyor!

ETP’lerin engellenmesine yönelik çağrılara sosyal medya üzerinden cevap veren kişi Coinbase baş hukuk sorumlusu Paul Grewal oldu.

Grewal, mevcut kanıtların senatörlerin iddia ettiğinin aksini gösterdiğini, Ethereum’un spot piyasasının derin bir likiditeye sahip olduğunu belirterek, şunları ekledi:

“Saygılarımla senatörler, kanıtlar tam tersini gösteriyor. Analizimizi SEC personeliyle tartıştık. Siz ve soruları olan diğer politika yapıcılar için de aynısını yapmaktan mutluluk duyarız. Sadece Bitcoin değil, pek çok kripto para emtiası, en büyük işlem gören hisse senetlerini bile aşan piyasa kalitesi ölçümleri sergiliyor. Örneğin, Ethereum’un spot piyasası derin ve likittir; yalnızca iki S&P 500 hisse senedi daha yüksek kavramsal dolar işlem hacmine sahiptir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir