Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.584
% 2.22
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.584
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tether CEO’su Spot Bitcoin ETF’leri Konusunda Uyardı

Tether CEO’su Paolo Ardoino, yaklaşmakta olan Bitcoin yarılanmasının, Bitcoin fiyatında öngörülemeyen etkilere yol açabileceğini söyledi. Bu durum, arz-talep dengesindeki değişime bağlı. Spot Bitcoin ETF’lerinin yükselişi, yarılanmanın yarattığı arz azaltıcı etkisini aşma potansiyeline sahip.

Yarılanma Arzı Düşürecek Fakat Artan Talep Bunu Dengeleyebilir

Ardoino, Bitfinex tarafından düzenlenen çevrimiçi etkinlikte yaptığı konuşmada, halihazırda devam eden Bitcoin madenciliği çıktısının mevcut talebi karşılayamadığına dikkat çekti. Yarılanma madencilik ödüllerini yarıya indirse de, Bitcoin’lerin büyük çoğunluğu zaten çıkarılmış durumda.

Bitcoin ticareti için en çok kullanılan stabilcoin Tether‘in (USDT) piyasa değeri 103 milyar dolar. Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen bir sonraki yarılanmada, blok başına madencilik ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

Spot Bitcoin ETF’leri: Yeni Talep Kaynağı

Şu anda Bitcoin madenciliği günlük ortalama 900 BTC üretiyor. Yarılanmadan sonra bu sayı 450 BTC’ye düşecek. Ancak bazı Spot Bitcoin ETF ihraççıları, bu rakamları aşan günlük girişler yaşıyor. Örneğin BlackRock tek bir günde 4.886 BTC (yaklaşık 345 milyon dolar) giriş bildirdi.

CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, Şubat ayı sonunda Spot Bitcoin ETF’lerinin günlük yaklaşık 2.800 BTC emdiği ve son fiyat trendlerini önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir