Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.323
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.323
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD Meclisi’nde Resmen Kripto Para Yasa Tasarısı Sunuldu!

abd kripto para

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi üyeler, uzun süredir beklenen kripto para yasa tasarısını resmen tanıttı.


▪️ Sunulan bu tasarıda, dijital varlıkların menkul kıymet varlıklarından ayrılması için önemli düzenlemeler bulunuyor. Token ihraççıları, 12 aylık bir süre içinde 75 milyon dolara kadar satış yapma hakkına sahip olacaklar.

▪️ Ancak, belirli kurallara tabi tutulan yatırımcılar için ön satış kısıtlamaları getirilecek. Projelerin merkeziyetsiz yapıda olup olmadığına dair onay almadan önce ihraççılar, SEC’ye bir rapor sunmak zorunda kalacaklar. Bu düzenlemelerin amacı, kripto para piyasasında şeffaflığı artırmak ve yatırımcıları korumak olarak görülüyor.

▪️ “The Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act” isimli tasarıya göre, dijital varlıklar için yeni düzenlemeler yapılacak ve SEC ile CFTC bu konuda görevlendirilecek ve tasarı kapsamında düzenleyicilerin bireylerin varlıklarını nasıl elinde tutacaklarına yönelik kurallar koymalara yasaklanacak.

▪️ Sunulan bu tasarıda, FTX’in batışının temel nedeni olan müşteri fonlarının ayrı tutulması şartı açık bir şekilde belirtilmiştir. Ayrıca, kripto para birimleri, SEC’nin gözetimi altında alternatif platformlarda işlem görebilecektir.

▪️ Finansal Hizmetler ve Tarım Komitesi’nin Cumhuriyetçi üyeleri, tasarıyı önümüzdeki hafta Temsilciler Meclisi’ne sunmayı ve oylamayı başlatmayı planlamaktadır. Bu tasarı, kripto para sektöründe düzenlemeleri ve gözetimi sağlamak adına önemli bir adım olarak görülmektedir.

▪️ Ayrıca, bu tasarının sunulmasından önce 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü ABD Cumhuriyetçileri ve Demokratları arasında yasa tasarısının tartışılması üzerine bir toplantı yapılması bekleniyor.

Coin Mühendisi ailesi olarak artık biz de Threads’dayız, bizleri buraya tıklayarak takip etmeyi unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Meclisi’nde Resmen Kripto Para Yasa Tasarısı Sunuldu!” te bir düşünce

  1. Eyyüp Özdemir diyor ki:

    Siz gençler muhteşemsiniz! Bu gibi iyi işleri, iyi çalışmaları görmek biz gibi insanların sizleri övmekten başka çaresi de yoktur. Tebrikler, tebrikler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir