Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.682
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.682
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

UniSwap Kurucusunun Twitter Hesabı Hacklendi!

uniswap nedir uniswap twitter hack

Uniswap’ın kurucusu Hayden Adams’ın Twitter hesabı hacklendi ve hesap sahtekarlar tarafından kullanılarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldı.


▪️ Web3 Security Alerts” kanalı, takipçilerine, Uniswap’ın kurucusu ve CEO’su Hayden Adams’ın Twitter hesabının 20 Temmuz’da ele geçirildiğini bildirdi. Sahte hesap, 254.000’den fazla takipçiye, platformun Permit2 sözleşmesinin “bilinmeyen bir istismardan etkilendiğini” iddia eden yanlış bir tweet paylaştı.

▪️ Ayrıca, kullanıcıların token’larının risk altında olduğunu ve onları kötü amaçlı bir bağlantıya tıklamaya teşvik eden dolandırıcı bir mesaj da yayınladı. Topluluk, bu sahte haberleri fark ederek diğer kullanıcıları uyararak hızla tepki verdi ve güvenlik önlemlerini artırdı.

▪️ Hacker’ların attığı ilk tweet, kaldırılmadan önce sadece birkaç dakika boyunca yayında kaldı. Ancak, hemen ardından neredeyse aynı içerikte birkaç tweet daha atıldı.

▪️ “Web3 Security Alerts,” Hayden Adams’ın MetaMask ve Coinbase Wallet hesaplarına da erişimin bloke edildiğini bildirdi. Durumun ciddiyetini anlayan topluluk, kullanıcıları dikkatli olmaya çağırdı ve saldırıları önlemek için önlemler almaya başladı.

▪️ Kullanıcıları dolandırmak amacıyla tanınmış simaların hesaplarını hacklemek, uzun süredir devam eden bir önemli sorun olarak öne çıkmaktadır. Twitter, bu tür saldırıların önüne geçmek için uzun süredir çaba harcamaktadır.

▪️ Elon Musk, 1 Temmuz tarihinde, platformun “botları ve diğer kötü amaçlı kişileri tespit ederek ortadan kaldırmak” için kullanıcıların günlük okuyabileceği tweet sayısını geçici olarak sınırlayacağını açıklamıştı. Bu tür önlemler, kullanıcıların hesap güvenliğini artırmaya ve sahte içeriklerin yayılmasını engellemeye yönelik çabalardan sadece bir örnektir.

Coin Mühendisi ailesi olarak artık biz de Threads’dayız, bizleri buraya tıklayarak takip etmeyi unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir