Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$62.990
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.990
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

ABD Hazine Müsteşarı’ndan Kripto Paralar ve Yasadışı Finansman Uyarısı !

abd

ABD Hazine Müsteşarı Adewale O. Adeyemo, Salı günü Senato Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi Oturumu için hazırladığı yazılı ifadesinde, hükümetin kripto paralara bağlı yasadışı finansmanla mücadele etmek için “gerekli araçları” sağlaması için Kongre’ye acil bir çağrıda bulundu.

Adeyemo, terörist grupların son birkaç yıldır kripto paraları kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetleri finanse etmek için kullandığını ve bu durumun ulusal güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Teröristlerin Kripto Para Kullanımı:

  • El Kaide ve bağlantılı gruplar, kripto para bağışlarını teşvik etmek için sosyal medya platformlarını kullanarak bitcoin kara para aklama ağı işletiyor.
  • Kötü niyetli aktörler, kimliklerini gizlemek ve sanal para birimlerini kullanarak kaynakları izlenemez şekilde hareket ettirmek için yeni yöntemler geliştiriyor.
  • Geleneksel finansal sistemdeki terör finansmanıyla mücadele yöntemleri, kripto paraların sunduğu anonimlik ve kolay transfer imkanları nedeniyle yetersiz kalıyor.

Rusya’nın Kripto Paraya Başvurması:

  • Rusya, Ukrayna’ya yönelik savaşını finanse etmek için yaptırımları atlatmak amacıyla stabilcoin gibi alternatif ödeme mekanizmalarına başvuruyor.
  • Bu durum, kripto paraların ulusal güvenliğe yönelik tehdidini daha da artırıyor.

Hazine’nin Önerileri:

  • Teröristlerin ve diğer suçluların kripto paraları kullanmasını engellemek için Hazine’nin yetkilerinin genişletilmesi gerekiyor.
  • İkincil yaptırım aracı, yabancı kripto borsaları ve para hizmetleri işletmeleri gibi kripto para ekosistemindeki tüm aktörlerin hedef alınmasını sağlayacak.
  • Mevcut yetkilerin modernize edilmesi ve boşlukların kapatılması, kripto para piyasasındaki yeni gelişmelere ayak uydurulmasını sağlayacak.
  • Offshore kripto platformlarından kaynaklanan yasal risklerin ele alınması, bu platformların ABD yasalarına uymasını sağlayacak.

Adeyemo’nun Mesajı:

  • Kongre, gerekli adımları atmazsa, teröristler ve diğer suçlular kripto paraları kullanmaya devam edecek ve bu durum ulusal güvenliğe ciddi bir risk oluşturacaktır.
  • Hükümet ve özel sektör, kripto paraların yasa dışı amaçlarla kullanılmasını engellemek için birlikte çalışmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version